Tabele kalorii i wartości odżywczych

Jogurt naturalny 2%

Wartość energetyczna 61 kcal
Wartość energetyczna 257 kJ
Woda 87.90 g
Białko 3.47 g
Tłuszcze ogółem 3.25 g
Popiół 0.72 g
Węglowodany ogółem 4.66 g
Cukry ogółem 4.66 g
Składniki mineralne
Wapń, Ca 121.00 mg
Żelazo, Fe 0.05 mg
Magnez, Mg 12.00 mg
Fosfor, P 95.00 mg
Potas, K 155.00 mg
Sód, Na 46.00 mg
Cynk, Zn 0.59 mg
Miedź, Cu 0.01 mg
Mangan, Mn 0.00 mg
Selen, Se 2.20 µg
Fluor, F 12.00 µg
Witaminy
Witamina C ogółem 0.50 mg
Witamina B6 0.03 mg
Tiamina (Witamina B1) 0.03 mg
Ryboflawina (Witamina B2) 0.14 mg
Niacyna (Witamina B3, Witamina PP) 0.07 mg
Kwas pantotenowy (składnik witaminy B5) 0.39 mg
Foliany ogółem 7.00 µg
Cholina 15.20 mg
Witamina B12 0.37 µg
Witamina A 27.00 µg
Retinol 27.00 µg
Beta-karoten 5.00 µg
Witamina E 0.06 mg
WItamina D (D2 + D3) 0.10 µg
WItamina D3 (cholecalciferol) 0.10 µg
WItamina K (phylloquinone) 0.20 µg
Kwasy tłuszowe nasycone ogółem 2.10 g
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone ogółem 0.89 g
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone ogółem 0.09 g
Cholesterol 13.00 mg
Aminokwasy
Tryptofan 0.02 g
Treonina 0.14 g
Izoleucyna 0.19 g
Leucyna 0.35 g
Lizyna 0.31 g
Metionina 0.10 g
Cystyna 0.03 g
Fenyloalanina 0.19 g
Tyrozyna 0.17 g
Walina 0.29 g
Arginina 0.10 g
Histydyna 0.09 g
Alanina 0.15 g
Kwas asparaginowy 0.28 g
Kwas glutaminowy 0.68 g
Glicyna 0.08 g
Prolina 0.41 g
Seryna 0.21 g
pokaz wszystkie pozycje