Tabele kalorii i wartości odżywczych

Ser ricotta

Wartość energetyczna 174 kcal
Wartość energetyczna 728 kJ
Woda 71.70 g
Białko 11.26 g
Tłuszcze ogółem 12.98 g
Popiół 1.02 g
Węglowodany ogółem 3.04 g
Cukry ogółem 0.27 g
Składniki mineralne
Wapń, Ca 207.00 mg
Żelazo, Fe 0.38 mg
Magnez, Mg 11.00 mg
Fosfor, P 158.00 mg
Potas, K 105.00 mg
Sód, Na 84.00 mg
Cynk, Zn 1.16 mg
Miedź, Cu 0.02 mg
Mangan, Mn 0.01 mg
Selen, Se 14.50 µg
Witaminy
Witamina B6 0.04 mg
Tiamina (Witamina B1) 0.01 mg
Ryboflawina (Witamina B2) 0.20 mg
Niacyna (Witamina B3, Witamina PP) 0.10 mg
Kwas pantotenowy (składnik witaminy B5) 0.21 mg
Foliany ogółem 12.00 µg
Cholina 17.50 mg
Witamina B12 0.34 µg
Witamina A 120.00 µg
Retinol 117.00 µg
Beta-karoten 33.00 µg
Witamina E 0.11 mg
WItamina D (D2 + D3) 0.20 µg
WItamina D3 (cholecalciferol) 0.20 µg
WItamina K (phylloquinone) 1.10 µg
Kwasy tłuszowe nasycone ogółem 8.29 g
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone ogółem 3.63 g
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone ogółem 0.39 g
Cholesterol 51.00 mg
Aminokwasy
Tryptofan 0.12 g
Treonina 0.52 g
Izoleucyna 0.59 g
Leucyna 1.22 g
Lizyna 1.34 g
Metionina 0.28 g
Cystyna 0.10 g
Fenyloalanina 0.56 g
Tyrozyna 0.59 g
Walina 0.69 g
Arginina 0.63 g
Histydyna 0.46 g
Alanina 0.50 g
Kwas asparaginowy 0.99 g
Kwas glutaminowy 2.45 g
Glicyna 0.29 g
Prolina 1.07 g
Seryna 0.57 g
pokaz wszystkie pozycje