Tabele kalorii i wartości odżywczych

Ser parmezan tarty

Wartość energetyczna 420 kcal
Wartość energetyczna 1757 kJ
Woda 22.65 g
Białko 28.42 g
Tłuszcze ogółem 27.84 g
Popiół 7.18 g
Węglowodany ogółem 13.91 g
Cukry ogółem 0.07 g
Galaktoza 0.07 g
Składniki mineralne
Wapń, Ca 853.00 mg
Żelazo, Fe 0.49 mg
Magnez, Mg 34.00 mg
Fosfor, P 627.00 mg
Potas, K 180.00 mg
Sód, Na 1804.00 mg
Cynk, Zn 4.20 mg
Miedź, Cu 0.04 mg
Mangan, Mn 0.07 mg
Selen, Se 34.40 µg
Witaminy
Witamina B6 0.08 mg
Tiamina (Witamina B1) 0.03 mg
Ryboflawina (Witamina B2) 0.36 mg
Niacyna (Witamina B3, Witamina PP) 0.08 mg
Kwas pantotenowy (składnik witaminy B5) 0.45 mg
Foliany ogółem 6.00 µg
Cholina 14.10 mg
Betaina 0.20 mg
Witamina B12 1.40 µg
Witamina A 262.00 µg
Retinol 255.00 µg
Beta-karoten 73.00 µg
Witamina E 0.53 mg
WItamina D (D2 + D3) 0.50 µg
WItamina D3 (cholecalciferol) 0.50 µg
WItamina K (phylloquinone) 1.70 µg
Kwasy tłuszowe nasycone ogółem 15.37 g
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone ogółem 7.13 g
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone ogółem 1.39 g
Kwasy tłuszczowe trans ogółem 0.88 g
Kwasy tłuszczowe trans monoenowe 0.70 g
Kwasy tłuszczowe trans polienowe 0.17 g
Cholesterol 86.00 mg
Aminokwasy
Tryptofan 0.38 g
Treonina 1.07 g
Izoleucyna 1.46 g
Leucyna 2.75 g
Lizyna 2.20 g
Metionina 0.75 g
Cystyna 0.09 g
Fenyloalanina 1.54 g
Tyrozyna 1.72 g
Walina 1.86 g
Arginina 1.16 g
Histydyna 0.81 g
Alanina 0.86 g
Kwas asparaginowy 1.98 g
Kwas glutaminowy 6.42 g
Glicyna 0.56 g
Prolina 3.42 g
Seryna 1.69 g
pokaz wszystkie pozycje