Tabele kalorii i wartości odżywczych

Ser feta

Wartość energetyczna 264 kcal
Wartość energetyczna 1103 kJ
Woda 55.22 g
Białko 14.21 g
Tłuszcze ogółem 21.28 g
Popiół 5.20 g
Węglowodany ogółem 4.09 g
Cukry ogółem 4.09 g
Składniki mineralne
Wapń, Ca 493.00 mg
Żelazo, Fe 0.65 mg
Magnez, Mg 19.00 mg
Fosfor, P 337.00 mg
Potas, K 62.00 mg
Sód, Na 917.00 mg
Cynk, Zn 2.88 mg
Miedź, Cu 0.03 mg
Mangan, Mn 0.03 mg
Selen, Se 15.00 µg
Witaminy
Witamina B6 0.42 mg
Tiamina (Witamina B1) 0.15 mg
Ryboflawina (Witamina B2) 0.84 mg
Niacyna (Witamina B3, Witamina PP) 0.99 mg
Kwas pantotenowy (składnik witaminy B5) 0.97 mg
Foliany ogółem 32.00 µg
Cholina 15.40 mg
Witamina B12 1.69 µg
Witamina A 125.00 µg
Retinol 125.00 µg
Beta-karoten 3.00 µg
Witamina E 0.18 mg
WItamina D (D2 + D3) 0.40 µg
WItamina D3 (cholecalciferol) 0.40 µg
WItamina K (phylloquinone) 1.80 µg
Kwasy tłuszowe nasycone ogółem 14.95 g
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone ogółem 4.62 g
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone ogółem 0.59 g
Cholesterol 89.00 mg
Aminokwasy
Tryptofan 0.20 g
Treonina 0.64 g
Izoleucyna 0.80 g
Leucyna 1.40 g
Lizyna 1.22 g
Metionina 0.37 g
Cystyna 0.08 g
Fenyloalanina 0.68 g
Tyrozyna 0.67 g
Walina 1.06 g
Arginina 0.47 g
Histydyna 0.40 g
Alanina 0.64 g
Kwas asparaginowy 0.78 g
Kwas glutaminowy 2.42 g
Glicyna 0.10 g
Prolina 1.38 g
Seryna 1.17 g
pokaz wszystkie pozycje