Tabele kalorii i wartości odżywczych

Rzodkiew japońska

Wartość energetyczna 18 kcal
Wartość energetyczna 76 kJ
Woda 94.62 g
Białko 0.60 g
Tłuszcze ogółem 0.10 g
Popiół 0.58 g
Węglowodany ogółem 4.10 g
Cukry ogółem 2.50 g
Błonnik pokarmowy 1.60 g
Składniki mineralne
Wapń, Ca 27.00 mg
Żelazo, Fe 0.40 mg
Magnez, Mg 16.00 mg
Fosfor, P 23.00 mg
Potas, K 227.00 mg
Sód, Na 21.00 mg
Cynk, Zn 0.15 mg
Miedź, Cu 0.12 mg
Mangan, Mn 0.04 mg
Selen, Se 0.70 µg
Witaminy
Witamina C ogółem 22.00 mg
Witamina B6 0.05 mg
Tiamina (Witamina B1) 0.02 mg
Ryboflawina (Witamina B2) 0.02 mg
Niacyna (Witamina B3, Witamina PP) 0.20 mg
Kwas pantotenowy (składnik witaminy B5) 0.14 mg
Foliany ogółem 28.00 µg
Cholina 7.30 mg
Betaina 0.10 mg
WItamina K (phylloquinone) 0.30 µg
Kwasy tłuszowe nasycone ogółem 0.03 g
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone ogółem 0.02 g
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone ogółem 0.04 g
Aminokwasy
Tryptofan 0.00 g
Treonina 0.03 g
Izoleucyna 0.03 g
Leucyna 0.03 g
Lizyna 0.03 g
Metionina 0.01 g
Cystyna 0.01 g
Fenyloalanina 0.02 g
Tyrozyna 0.01 g
Walina 0.03 g
Arginina 0.04 g
Histydyna 0.01 g
Alanina 0.02 g
Kwas asparaginowy 0.04 g
Kwas glutaminowy 0.11 g
Glicyna 0.02 g
Prolina 0.01 g
Seryna 0.02 g
pokaz wszystkie pozycje