Tabele kalorii i wartości odżywczych

Rzodkiew japońska gotowana, duszona bez soli

Wartość energetyczna 17 kcal
Wartość energetyczna 71 kJ
Woda 95.04 g
Białko 0.67 g
Tłuszcze ogółem 0.24 g
Popiół 0.62 g
Węglowodany ogółem 3.43 g
Cukry ogółem 1.83 g
Błonnik pokarmowy 1.60 g
Składniki mineralne
Wapń, Ca 17.00 mg
Żelazo, Fe 0.15 mg
Magnez, Mg 9.00 mg
Fosfor, P 24.00 mg
Potas, K 285.00 mg
Sód, Na 13.00 mg
Cynk, Zn 0.13 mg
Miedź, Cu 0.10 mg
Mangan, Mn 0.03 mg
Selen, Se 0.70 µg
Witaminy
Witamina C ogółem 15.10 mg
Witamina B6 0.04 mg
Ryboflawina (Witamina B2) 0.02 mg
Niacyna (Witamina B3, Witamina PP) 0.15 mg
Kwas pantotenowy (składnik witaminy B5) 0.11 mg
Foliany ogółem 17.00 µg
Cholina 6.80 mg
Betaina 0.10 mg
WItamina K (phylloquinone) 0.30 µg
Kwasy tłuszowe nasycone ogółem 0.07 g
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone ogółem 0.04 g
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone ogółem 0.11 g
Aminokwasy
Tryptofan 0.00 g
Treonina 0.03 g
Izoleucyna 0.03 g
Leucyna 0.04 g
Lizyna 0.03 g
Metionina 0.01 g
Cystyna 0.01 g
Fenyloalanina 0.02 g
Tyrozyna 0.01 g
Walina 0.03 g
Arginina 0.04 g
Histydyna 0.01 g
Alanina 0.02 g
Kwas asparaginowy 0.05 g
Kwas glutaminowy 0.13 g
Glicyna 0.02 g
Prolina 0.02 g
Seryna 0.02 g
pokaz wszystkie pozycje