Tabele kalorii i wartości odżywczych

Rzepa naciowa (rapini)

Wartość energetyczna 22 kcal
Wartość energetyczna 92 kJ
Woda 92.55 g
Białko 3.17 g
Tłuszcze ogółem 0.49 g
Popiół 0.93 g
Węglowodany ogółem 2.85 g
Cukry ogółem 0.38 g
Sacharoza 0.11 g
Glukoza 0.10 g
Fruktoza 0.17 g
Błonnik pokarmowy 2.70 g
Składniki mineralne
Wapń, Ca 108.00 mg
Żelazo, Fe 2.14 mg
Magnez, Mg 22.00 mg
Fosfor, P 73.00 mg
Potas, K 196.00 mg
Sód, Na 33.00 mg
Cynk, Zn 0.77 mg
Miedź, Cu 0.04 mg
Mangan, Mn 0.40 mg
Selen, Se 1.00 µg
Witaminy
Witamina C ogółem 20.20 mg
Witamina B6 0.17 mg
Tiamina (Witamina B1) 0.16 mg
Ryboflawina (Witamina B2) 0.13 mg
Niacyna (Witamina B3, Witamina PP) 1.22 mg
Kwas pantotenowy (składnik witaminy B5) 0.32 mg
Foliany ogółem 83.00 µg
Cholina 18.30 mg
Betaina 0.30 mg
Witamina A 131.00 µg
Beta-karoten 1573.00 µg
Luteina i zeaksantyna 1121.00 µg
Witamina E 1.62 mg
WItamina K (phylloquinone) 224.00 µg
Kwasy tłuszowe nasycone ogółem 0.05 g
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone ogółem 0.03 g
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone ogółem 0.13 g
Aminokwasy
Tryptofan 0.04 g
Treonina 0.11 g
Izoleucyna 0.10 g
Leucyna 0.17 g
Lizyna 0.20 g
Metionina 0.05 g
Cystyna 0.04 g
Fenyloalanina 0.13 g
Tyrozyna 0.07 g
Walina 0.15 g
Arginina 0.17 g
Histydyna 0.07 g
Alanina 0.12 g
Kwas asparaginowy 0.36 g
Kwas glutaminowy 0.55 g
Glicyna 0.12 g
Prolina 0.13 g
Seryna 0.10 g
pokaz wszystkie pozycje