Tabele kalorii i wartości odżywczych

rzepa naciowa (rapini) - gotowana

Wartość energetyczna 33 kcal
Wartość energetyczna 136 kJ
Woda 91.41 g
Białko 3.83 g
Tłuszcze ogółem 0.52 g
Popiół 1.11 g
Węglowodany ogółem 3.12 g
Cukry ogółem 0.62 g
Sacharoza 0.15 g
Glukoza 0.23 g
Fruktoza 0.24 g
Błonnik pokarmowy 2.80 g
Składniki mineralne
Wapń, Ca 118.00 mg
Żelazo, Fe 1.27 mg
Magnez, Mg 27.00 mg
Fosfor, P 82.00 mg
Potas, K 343.00 mg
Sód, Na 56.00 mg
Cynk, Zn 0.54 mg
Miedź, Cu 0.07 mg
Mangan, Mn 0.38 mg
Selen, Se 1.30 µg
Witaminy
Witamina C ogółem 37.00 mg
Witamina B6 0.22 mg
Tiamina (Witamina B1) 0.17 mg
Ryboflawina (Witamina B2) 0.14 mg
Niacyna (Witamina B3, Witamina PP) 2.02 mg
Kwas pantotenowy (składnik witaminy B5) 0.45 mg
Foliany ogółem 71.00 µg
Cholina 33.60 mg
Betaina 0.20 mg
Witamina A 227.00 µg
Beta-karoten 2720.00 µg
Luteina i zeaksantyna 1683.00 µg
Witamina E 2.53 mg
WItamina K (phylloquinone) 256.00 µg
Kwasy tłuszowe nasycone ogółem 0.06 g
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone ogółem 0.03 g
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone ogółem 0.15 g
Aminokwasy
Tryptofan 0.05 g
Treonina 0.13 g
Izoleucyna 0.12 g
Leucyna 0.21 g
Lizyna 0.24 g
Metionina 0.06 g
Cystyna 0.05 g
Fenyloalanina 0.15 g
Tyrozyna 0.09 g
Walina 0.18 g
Arginina 0.21 g
Histydyna 0.08 g
Alanina 0.15 g
Kwas asparaginowy 0.43 g
Kwas glutaminowy 0.66 g
Glicyna 0.15 g
Prolina 0.16 g
Seryna 0.12 g
pokaz wszystkie pozycje