Tabele kalorii i wartości odżywczych

Pudding kukurydziany

Wartość energetyczna 131 kcal
Wartość energetyczna 548 kJ
Woda 72.33 g
Białko 4.42 g
Tłuszcze ogółem 5.04 g
Popiół 1.23 g
Węglowodany ogółem 16.97 g
Cukry ogółem 6.59 g
Skrobia 8.68 g
Błonnik pokarmowy 1.20 g
Składniki mineralne
Wapń, Ca 39.00 mg
Żelazo, Fe 0.53 mg
Magnez, Mg 15.00 mg
Fosfor, P 90.00 mg
Potas, K 176.00 mg
Sód, Na 282.00 mg
Cynk, Zn 0.48 mg
Miedź, Cu 0.04 mg
Mangan, Mn 0.08 mg
Selen, Se 6.10 µg
Witaminy
Witamina C ogółem 3.70 mg
Witamina B6 0.13 mg
Tiamina (Witamina B1) 0.07 mg
Ryboflawina (Witamina B2) 0.15 mg
Niacyna (Witamina B3, Witamina PP) 1.03 mg
Foliany ogółem 29.00 µg
Cholina 55.50 mg
Witamina B12 0.31 µg
Witamina A 57.00 µg
Retinol 51.00 µg
Beta-karoten 36.00 µg
Alfa-karoten 10.00 µg
Beta-kryptoksantyna 70.00 µg
Luteina i zeaksantyna 436.00 µg
Witamina E 0.27 mg
WItamina D (D2 + D3) 0.50 µg
WItamina D3 (cholecalciferol) 0.50 µg
WItamina K (phylloquinone) 0.50 µg
Kwasy tłuszowe nasycone ogółem 2.45 g
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone ogółem 1.50 g
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone ogółem 0.55 g
Kwasy tłuszczowe trans ogółem 0.09 g
Kwasy tłuszczowe trans monoenowe 0.09 g
Kwasy tłuszczowe trans polienowe 0.01 g
Cholesterol 72.00 mg
Aminokwasy
Tryptofan 0.06 g
Treonina 0.17 g
Izoleucyna 0.20 g
Leucyna 0.44 g
Lizyna 0.33 g
Metionina 0.11 g
Cystyna 0.07 g
Fenyloalanina 0.22 g
Tyrozyna 0.18 g
Walina 0.26 g
Arginina 0.21 g
Histydyna 0.11 g
Alanina 0.27 g
Kwas asparaginowy 0.38 g
Kwas glutaminowy 0.74 g
Glicyna 0.14 g
Prolina 0.37 g
Seryna 0.27 g
pokaz wszystkie pozycje