Tabele kalorii i wartości odżywczych

Przyprawa do potraw z dyni

Wartość energetyczna 342 kcal
Wartość energetyczna 1431 kJ
Woda 8.46 g
Białko 5.76 g
Tłuszcze ogółem 12.60 g
Popiół 3.90 g
Węglowodany ogółem 69.28 g
Cukry ogółem 7.76 g
Błonnik pokarmowy 14.80 g
Składniki mineralne
Wapń, Ca 682.00 mg
Żelazo, Fe 19.71 mg
Magnez, Mg 136.00 mg
Fosfor, P 118.00 mg
Potas, K 663.00 mg
Sód, Na 52.00 mg
Cynk, Zn 2.37 mg
Miedź, Cu 0.48 mg
Mangan, Mn 15.84 mg
Selen, Se 9.30 µg
Witaminy
Witamina C ogółem 23.40 mg
Witamina B6 0.40 mg
Tiamina (Witamina B1) 0.13 mg
Ryboflawina (Witamina B2) 0.14 mg
Niacyna (Witamina B3, Witamina PP) 2.24 mg
Foliany ogółem 24.00 µg
Cholina 20.80 mg
Witamina A 13.00 µg
Beta-karoten 99.00 µg
Alfa-karoten 1.00 µg
Beta-kryptoksantyna 114.00 µg
LIkopen 7.00 µg
Luteina i zeaksantyna 100.00 µg
Witamina E 1.93 mg
WItamina K (phylloquinone) 28.40 µg
Kwasy tłuszowe nasycone ogółem 6.53 g
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone ogółem 1.10 g
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone ogółem 0.78 g
Fitosterole 71.00 mg
Aminokwasy
pokaz wszystkie pozycje