Tabele kalorii i wartości odżywczych

Pomidory czerwone (całe) w puszcze

Wartość energetyczna 16 kcal
Wartość energetyczna 69 kJ
Woda 94.75 g
Białko 0.79 g
Tłuszcze ogółem 0.25 g
Popiół 0.74 g
Węglowodany ogółem 3.47 g
Cukry ogółem 2.55 g
Glukoza 1.24 g
Fruktoza 1.31 g
Błonnik pokarmowy 1.90 g
Składniki mineralne
Wapń, Ca 33.00 mg
Żelazo, Fe 0.57 mg
Magnez, Mg 10.00 mg
Fosfor, P 17.00 mg
Potas, K 191.00 mg
Sód, Na 115.00 mg
Cynk, Zn 0.12 mg
Miedź, Cu 0.05 mg
Mangan, Mn 0.07 mg
Selen, Se 0.70 µg
Fluor, F 5.10 µg
Witaminy
Witamina C ogółem 12.60 mg
Witamina B6 0.11 mg
Tiamina (Witamina B1) 0.57 mg
Ryboflawina (Witamina B2) 0.06 mg
Niacyna (Witamina B3, Witamina PP) 0.71 mg
Kwas pantotenowy (składnik witaminy B5) 0.12 mg
Foliany ogółem 8.00 µg
Cholina 6.40 mg
Witamina A 20.00 µg
Beta-karoten 245.00 µg
LIkopen 2537.00 µg
Luteina i zeaksantyna 78.00 µg
Witamina E 0.59 mg
WItamina K (phylloquinone) 2.60 µg
Kwasy tłuszowe nasycone ogółem 0.03 g
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone ogółem 0.04 g
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone ogółem 0.10 g
Aminokwasy
Tryptofan 0.01 g
Treonina 0.04 g
Izoleucyna 0.02 g
Leucyna 0.03 g
Lizyna 0.03 g
Metionina 0.01 g
Cystyna 0.01 g
Fenyloalanina 0.03 g
Tyrozyna 0.02 g
Walina 0.02 g
Arginina 0.02 g
Histydyna 0.01 g
Alanina 0.03 g
Kwas asparaginowy 0.15 g
Kwas glutaminowy 0.45 g
Glicyna 0.02 g
Prolina 0.01 g
Seryna 0.02 g
pokaz wszystkie pozycje