Tabele kalorii i wartości odżywczych

Pomidor żółty

Wartość energetyczna 15 kcal
Wartość energetyczna 63 kJ
Woda 95.28 g
Białko 0.98 g
Tłuszcze ogółem 0.26 g
Popiół 0.50 g
Węglowodany ogółem 2.98 g
Błonnik pokarmowy 0.70 g
Składniki mineralne
Wapń, Ca 11.00 mg
Żelazo, Fe 0.49 mg
Magnez, Mg 12.00 mg
Fosfor, P 36.00 mg
Potas, K 258.00 mg
Sód, Na 23.00 mg
Cynk, Zn 0.28 mg
Miedź, Cu 0.10 mg
Mangan, Mn 0.12 mg
Selen, Se 0.40 µg
Witaminy
Witamina C ogółem 9.00 mg
Witamina B6 0.06 mg
Tiamina (Witamina B1) 0.04 mg
Ryboflawina (Witamina B2) 0.05 mg
Niacyna (Witamina B3, Witamina PP) 1.18 mg
Kwas pantotenowy (składnik witaminy B5) 0.11 mg
Foliany ogółem 30.00 µg
Kwasy tłuszowe nasycone ogółem 0.04 g
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone ogółem 0.04 g
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone ogółem 0.11 g
Fitosterole 6.00 mg
Aminokwasy
Tryptofan 0.01 g
Treonina 0.02 g
Izoleucyna 0.02 g
Leucyna 0.04 g
Lizyna 0.04 g
Metionina 0.01 g
Cystyna 0.01 g
Fenyloalanina 0.03 g
Tyrozyna 0.02 g
Walina 0.03 g
Arginina 0.02 g
Histydyna 0.01 g
Alanina 0.03 g
Kwas asparaginowy 0.14 g
Kwas glutaminowy 0.36 g
Glicyna 0.02 g
Prolina 0.02 g
Seryna 0.03 g
pokaz wszystkie pozycje