Tabele kalorii i wartości odżywczych

Pomidor zielony

Wartość energetyczna 23 kcal
Wartość energetyczna 95 kJ
Woda 93.00 g
Białko 1.20 g
Tłuszcze ogółem 0.20 g
Popiół 0.50 g
Węglowodany ogółem 5.10 g
Cukry ogółem 4.00 g
Błonnik pokarmowy 1.10 g
Składniki mineralne
Wapń, Ca 13.00 mg
Żelazo, Fe 0.51 mg
Magnez, Mg 10.00 mg
Fosfor, P 28.00 mg
Potas, K 204.00 mg
Sód, Na 13.00 mg
Cynk, Zn 0.07 mg
Miedź, Cu 0.09 mg
Mangan, Mn 0.10 mg
Selen, Se 0.40 µg
Witaminy
Witamina C ogółem 23.40 mg
Witamina B6 0.08 mg
Tiamina (Witamina B1) 0.06 mg
Ryboflawina (Witamina B2) 0.04 mg
Niacyna (Witamina B3, Witamina PP) 0.50 mg
Kwas pantotenowy (składnik witaminy B5) 0.50 mg
Foliany ogółem 9.00 µg
Cholina 8.60 mg
Witamina A 32.00 µg
Beta-karoten 346.00 µg
Alfa-karoten 78.00 µg
Witamina E 0.38 mg
WItamina K (phylloquinone) 10.10 µg
Kwasy tłuszowe nasycone ogółem 0.03 g
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone ogółem 0.03 g
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone ogółem 0.08 g
Aminokwasy
Tryptofan 0.01 g
Treonina 0.03 g
Izoleucyna 0.03 g
Leucyna 0.04 g
Lizyna 0.04 g
Metionina 0.01 g
Cystyna 0.02 g
Fenyloalanina 0.03 g
Tyrozyna 0.02 g
Walina 0.03 g
Arginina 0.03 g
Histydyna 0.02 g
Alanina 0.03 g
Kwas asparaginowy 0.17 g
Kwas glutaminowy 0.44 g
Glicyna 0.03 g
Prolina 0.02 g
Seryna 0.03 g
pokaz wszystkie pozycje