Tabele kalorii i wartości odżywczych

Pomidor czerwony gotowany

Wartość energetyczna 18 kcal
Wartość energetyczna 73 kJ
Woda 94.34 g
Białko 0.95 g
Tłuszcze ogółem 0.11 g
Popiół 0.60 g
Węglowodany ogółem 4.01 g
Cukry ogółem 2.49 g
Glukoza 1.18 g
Fruktoza 1.31 g
Błonnik pokarmowy 0.70 g
Składniki mineralne
Wapń, Ca 11.00 mg
Żelazo, Fe 0.68 mg
Magnez, Mg 9.00 mg
Fosfor, P 28.00 mg
Potas, K 218.00 mg
Sód, Na 11.00 mg
Cynk, Zn 0.14 mg
Miedź, Cu 0.07 mg
Mangan, Mn 0.10 mg
Selen, Se 0.50 µg
Witaminy
Witamina C ogółem 22.80 mg
Witamina B6 0.08 mg
Tiamina (Witamina B1) 0.04 mg
Ryboflawina (Witamina B2) 0.02 mg
Niacyna (Witamina B3, Witamina PP) 0.53 mg
Kwas pantotenowy (składnik witaminy B5) 0.13 mg
Foliany ogółem 13.00 µg
Cholina 6.90 mg
Witamina A 24.00 µg
Beta-karoten 293.00 µg
LIkopen 3041.00 µg
Luteina i zeaksantyna 94.00 µg
Witamina E 0.56 mg
WItamina K (phylloquinone) 2.80 µg
Kwasy tłuszowe nasycone ogółem 0.01 g
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone ogółem 0.02 g
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone ogółem 0.04 g
Fitosterole 9.00 mg
Aminokwasy
Tryptofan 0.01 g
Treonina 0.03 g
Izoleucyna 0.03 g
Leucyna 0.04 g
Lizyna 0.04 g
Metionina 0.01 g
Cystyna 0.01 g
Fenyloalanina 0.03 g
Tyrozyna 0.02 g
Walina 0.03 g
Arginina 0.03 g
Histydyna 0.02 g
Alanina 0.03 g
Kwas asparaginowy 0.15 g
Kwas glutaminowy 0.39 g
Glicyna 0.03 g
Prolina 0.02 g
Seryna 0.03 g
pokaz wszystkie pozycje