Tabele kalorii i wartości odżywczych

Pieprz czarny

Wartość energetyczna 251 kcal
Wartość energetyczna 1050 kJ
Woda 12.46 g
Białko 10.39 g
Tłuszcze ogółem 3.26 g
Popiół 4.49 g
Węglowodany ogółem 63.95 g
Cukry ogółem 0.64 g
Sacharoza 0.02 g
Glukoza 0.24 g
Fruktoza 0.23 g
Galaktoza 0.15 g
Błonnik pokarmowy 25.30 g
Składniki mineralne
Wapń, Ca 443.00 mg
Żelazo, Fe 9.71 mg
Magnez, Mg 171.00 mg
Fosfor, P 158.00 mg
Potas, K 1329.00 mg
Sód, Na 20.00 mg
Cynk, Zn 1.19 mg
Miedź, Cu 1.33 mg
Mangan, Mn 12.75 mg
Selen, Se 4.90 µg
Fluor, F 34.20 µg
Witaminy
Witamina B6 0.29 mg
Tiamina (Witamina B1) 0.11 mg
Ryboflawina (Witamina B2) 0.18 mg
Niacyna (Witamina B3, Witamina PP) 1.14 mg
Kwas pantotenowy (składnik witaminy B5) 1.40 mg
Foliany ogółem 17.00 µg
Cholina 11.30 mg
Betaina 8.90 mg
Witamina A 27.00 µg
Beta-karoten 310.00 µg
Alfa-karoten 12.00 µg
Beta-kryptoksantyna 25.00 µg
LIkopen 20.00 µg
Luteina i zeaksantyna 454.00 µg
Witamina E 1.04 mg
WItamina K (phylloquinone) 163.70 µg
Kwasy tłuszowe nasycone ogółem 1.39 g
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone ogółem 0.74 g
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone ogółem 1.00 g
Fitosterole 92.00 mg
Aminokwasy
Tryptofan 0.06 g
Treonina 0.24 g
Izoleucyna 0.37 g
Leucyna 1.01 g
Lizyna 0.24 g
Metionina 0.10 g
Cystyna 0.14 g
Fenyloalanina 0.45 g
Tyrozyna 0.48 g
Walina 0.55 g
Arginina 0.31 g
Histydyna 0.16 g
Alanina 0.62 g
Kwas asparaginowy 1.41 g
Kwas glutaminowy 1.41 g
Glicyna 0.44 g
Prolina 1.41 g
Seryna 0.41 g
pokaz wszystkie pozycje