Tabele kalorii i wartości odżywczych

Pieprz biały

Wartość energetyczna 296 kcal
Wartość energetyczna 1238 kJ
Woda 11.42 g
Białko 10.40 g
Tłuszcze ogółem 2.12 g
Popiół 1.59 g
Węglowodany ogółem 68.61 g
Błonnik pokarmowy 26.20 g
Składniki mineralne
Wapń, Ca 265.00 mg
Żelazo, Fe 14.31 mg
Magnez, Mg 90.00 mg
Fosfor, P 176.00 mg
Potas, K 73.00 mg
Sód, Na 5.00 mg
Cynk, Zn 1.13 mg
Miedź, Cu 0.91 mg
Mangan, Mn 4.30 mg
Selen, Se 3.10 µg
Witaminy
Witamina C ogółem 21.00 mg
Witamina B6 0.10 mg
Tiamina (Witamina B1) 0.02 mg
Ryboflawina (Witamina B2) 0.13 mg
Niacyna (Witamina B3, Witamina PP) 0.21 mg
Foliany ogółem 10.00 µg
Kwasy tłuszowe nasycone ogółem 0.63 g
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone ogółem 0.79 g
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone ogółem 0.62 g
Fitosterole 55.00 mg
Aminokwasy
pokaz wszystkie pozycje