Tabele kalorii i wartości odżywczych

Papryka słodka - czerwona

Wartość energetyczna 31 kcal
Wartość energetyczna 129 kJ
Woda 92.21 g
Białko 0.99 g
Tłuszcze ogółem 0.30 g
Popiół 0.47 g
Węglowodany ogółem 6.03 g
Cukry ogółem 4.20 g
Glukoza 1.94 g
Fruktoza 2.26 g
Błonnik pokarmowy 2.10 g
Składniki mineralne
Wapń, Ca 7.00 mg
Żelazo, Fe 0.43 mg
Magnez, Mg 12.00 mg
Fosfor, P 26.00 mg
Potas, K 211.00 mg
Sód, Na 4.00 mg
Cynk, Zn 0.25 mg
Miedź, Cu 0.02 mg
Mangan, Mn 0.11 mg
Selen, Se 0.10 µg
Witaminy
Witamina C ogółem 127.70 mg
Witamina B6 0.29 mg
Tiamina (Witamina B1) 0.05 mg
Ryboflawina (Witamina B2) 0.09 mg
Niacyna (Witamina B3, Witamina PP) 0.98 mg
Kwas pantotenowy (składnik witaminy B5) 0.32 mg
Foliany ogółem 46.00 µg
Cholina 5.60 mg
Betaina 0.10 mg
Witamina A 157.00 µg
Beta-karoten 1624.00 µg
Alfa-karoten 20.00 µg
Beta-kryptoksantyna 490.00 µg
Luteina i zeaksantyna 51.00 µg
Witamina E 1.58 mg
WItamina K (phylloquinone) 4.90 µg
Kwasy tłuszowe nasycone ogółem 0.03 g
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone ogółem 0.00 g
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone ogółem 0.07 g
Aminokwasy
Tryptofan 0.01 g
Treonina 0.04 g
Izoleucyna 0.02 g
Leucyna 0.04 g
Lizyna 0.04 g
Metionina 0.01 g
Cystyna 0.02 g
Fenyloalanina 0.05 g
Tyrozyna 0.01 g
Walina 0.03 g
Arginina 0.04 g
Histydyna 0.02 g
Alanina 0.03 g
Kwas asparaginowy 0.28 g
Kwas glutaminowy 0.21 g
Glicyna 0.03 g
Prolina 0.02 g
Seryna 0.05 g
pokaz wszystkie pozycje