Tabele kalorii i wartości odżywczych

Papryka słodka, czerwona - smażona

Wartość energetyczna 133 kcal
Wartość energetyczna 555 kJ
Woda 78.95 g
Białko 1.04 g
Tłuszcze ogółem 12.75 g
Popiół 0.70 g
Węglowodany ogółem 6.57 g
Cukry ogółem 4.28 g
Sacharoza 0.06 g
Glukoza 1.91 g
Fruktoza 2.31 g
Błonnik pokarmowy 1.80 g
Składniki mineralne
Wapń, Ca 7.00 mg
Żelazo, Fe 0.47 mg
Magnez, Mg 12.00 mg
Fosfor, P 23.00 mg
Potas, K 193.00 mg
Sód, Na 21.00 mg
Cynk, Zn 0.15 mg
Miedź, Cu 0.02 mg
Mangan, Mn 0.12 mg
Witaminy
Witamina C ogółem 162.80 mg
Witamina B6 0.36 mg
Tiamina (Witamina B1) 0.06 mg
Ryboflawina (Witamina B2) 0.11 mg
Niacyna (Witamina B3, Witamina PP) 0.95 mg
Kwas pantotenowy (składnik witaminy B5) 0.24 mg
Foliany ogółem 2.00 µg
Cholina 6.10 mg
Betaina 0.10 mg
Witamina A 138.00 µg
Beta-karoten 1570.00 µg
Alfa-karoten 96.00 µg
Beta-kryptoksantyna 77.00 µg
LIkopen 484.00 µg
Luteina i zeaksantyna 106.00 µg
Witamina E 3.09 mg
WItamina K (phylloquinone) 16.40 µg
Kwasy tłuszowe nasycone ogółem 1.56 g
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone ogółem 2.29 g
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone ogółem 5.72 g
Aminokwasy
Tryptofan 0.01 g
Treonina 0.04 g
Izoleucyna 0.02 g
Leucyna 0.04 g
Lizyna 0.04 g
Metionina 0.01 g
Cystyna 0.02 g
Fenyloalanina 0.05 g
Tyrozyna 0.01 g
Walina 0.03 g
Arginina 0.04 g
Histydyna 0.02 g
Alanina 0.03 g
Kwas asparaginowy 0.30 g
Kwas glutaminowy 0.22 g
Glicyna 0.03 g
Prolina 0.03 g
Seryna 0.05 g
pokaz wszystkie pozycje