Tabele kalorii i wartości odżywczych

Papryka słodka, czerwona - duszona z solą

Wartość energetyczna 26 kcal
Wartość energetyczna 108 kJ
Woda 91.87 g
Białko 0.92 g
Tłuszcze ogółem 0.20 g
Popiół 0.90 g
Węglowodany ogółem 6.11 g
Cukry ogółem 4.39 g
Błonnik pokarmowy 1.20 g
Składniki mineralne
Wapń, Ca 9.00 mg
Żelazo, Fe 0.46 mg
Magnez, Mg 10.00 mg
Fosfor, P 18.00 mg
Potas, K 166.00 mg
Sód, Na 238.00 mg
Cynk, Zn 0.12 mg
Miedź, Cu 0.07 mg
Mangan, Mn 0.12 mg
Selen, Se 0.30 µg
Witaminy
Witamina C ogółem 171.00 mg
Witamina B6 0.23 mg
Tiamina (Witamina B1) 0.06 mg
Ryboflawina (Witamina B2) 0.03 mg
Niacyna (Witamina B3, Witamina PP) 0.48 mg
Kwas pantotenowy (składnik witaminy B5) 0.08 mg
Foliany ogółem 16.00 µg
Cholina 5.80 mg
Witamina A 147.00 µg
Beta-karoten 1525.00 µg
Alfa-karoten 18.00 µg
Beta-kryptoksantyna 460.00 µg
Luteina i zeaksantyna 47.00 µg
Witamina E 1.65 mg
WItamina K (phylloquinone) 5.10 µg
Kwasy tłuszowe nasycone ogółem 0.03 g
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone ogółem 0.01 g
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone ogółem 0.11 g
Fitosterole 9.00 mg
Aminokwasy
Tryptofan 0.01 g
Treonina 0.03 g
Izoleucyna 0.03 g
Leucyna 0.05 g
Lizyna 0.04 g
Metionina 0.01 g
Cystyna 0.02 g
Fenyloalanina 0.03 g
Tyrozyna 0.02 g
Walina 0.04 g
Arginina 0.04 g
Histydyna 0.02 g
Alanina 0.04 g
Kwas asparaginowy 0.13 g
Kwas glutaminowy 0.12 g
Glicyna 0.03 g
Prolina 0.04 g
Seryna 0.04 g
pokaz wszystkie pozycje