Tabele kalorii i wartości odżywczych

Papryka chili zielona

Wartość energetyczna 40 kcal
Wartość energetyczna 167 kJ
Woda 87.74 g
Białko 2.00 g
Tłuszcze ogółem 0.20 g
Popiół 0.60 g
Węglowodany ogółem 9.46 g
Cukry ogółem 5.10 g
Błonnik pokarmowy 1.50 g
Składniki mineralne
Wapń, Ca 18.00 mg
Żelazo, Fe 1.20 mg
Magnez, Mg 25.00 mg
Fosfor, P 46.00 mg
Potas, K 340.00 mg
Sód, Na 7.00 mg
Cynk, Zn 0.30 mg
Miedź, Cu 0.17 mg
Mangan, Mn 0.24 mg
Selen, Se 0.50 µg
Witaminy
Witamina C ogółem 242.50 mg
Witamina B6 0.28 mg
Tiamina (Witamina B1) 0.09 mg
Ryboflawina (Witamina B2) 0.09 mg
Niacyna (Witamina B3, Witamina PP) 0.95 mg
Kwas pantotenowy (składnik witaminy B5) 0.06 mg
Foliany ogółem 23.00 µg
Cholina 11.10 mg
Witamina A 59.00 µg
Beta-karoten 671.00 µg
Alfa-karoten 23.00 µg
Beta-kryptoksantyna 50.00 µg
Luteina i zeaksantyna 725.00 µg
Witamina E 0.69 mg
WItamina K (phylloquinone) 14.30 µg
Kwasy tłuszowe nasycone ogółem 0.02 g
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone ogółem 0.01 g
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone ogółem 0.11 g
Aminokwasy
Tryptofan 0.03 g
Treonina 0.07 g
Izoleucyna 0.07 g
Leucyna 0.10 g
Lizyna 0.09 g
Metionina 0.02 g
Cystyna 0.04 g
Fenyloalanina 0.06 g
Tyrozyna 0.04 g
Walina 0.08 g
Arginina 0.10 g
Histydyna 0.04 g
Alanina 0.08 g
Kwas asparaginowy 0.29 g
Kwas glutaminowy 0.26 g
Glicyna 0.07 g
Prolina 0.09 g
Seryna 0.08 g
pokaz wszystkie pozycje