Tabele kalorii i wartości odżywczych

Papryka chili suszona na słońcu

Wartość energetyczna 324 kcal
Wartość energetyczna 1356 kJ
Woda 7.15 g
Białko 10.58 g
Tłuszcze ogółem 5.81 g
Popiół 6.60 g
Węglowodany ogółem 69.86 g
Cukry ogółem 41.06 g
Błonnik pokarmowy 28.70 g
Składniki mineralne
Wapń, Ca 45.00 mg
Żelazo, Fe 6.04 mg
Magnez, Mg 88.00 mg
Fosfor, P 159.00 mg
Potas, K 1870.00 mg
Sód, Na 91.00 mg
Cynk, Zn 1.02 mg
Miedź, Cu 0.23 mg
Mangan, Mn 0.82 mg
Selen, Se 3.50 µg
Witaminy
Witamina C ogółem 31.40 mg
Witamina B6 0.81 mg
Tiamina (Witamina B1) 0.08 mg
Ryboflawina (Witamina B2) 1.21 mg
Niacyna (Witamina B3, Witamina PP) 8.67 mg
Kwas pantotenowy (składnik witaminy B5) 0.96 mg
Foliany ogółem 51.00 µg
Cholina 84.30 mg
Witamina A 1324.00 µg
Beta-karoten 14844.00 µg
Alfa-karoten 994.00 µg
Beta-kryptoksantyna 1103.00 µg
Luteina i zeaksantyna 5494.00 µg
Witamina E 3.14 mg
WItamina K (phylloquinone) 108.20 µg
Kwasy tłuszowe nasycone ogółem 0.81 g
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone ogółem 0.47 g
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone ogółem 3.08 g
Aminokwasy
Tryptofan 0.14 g
Treonina 0.39 g
Izoleucyna 0.34 g
Leucyna 0.55 g
Lizyna 0.47 g
Metionina 0.13 g
Cystyna 0.20 g
Fenyloalanina 0.33 g
Tyrozyna 0.22 g
Walina 0.45 g
Arginina 0.51 g
Histydyna 0.21 g
Alanina 0.43 g
Kwas asparaginowy 1.51 g
Kwas glutaminowy 1.40 g
Glicyna 0.39 g
Prolina 0.46 g
Seryna 0.42 g
pokaz wszystkie pozycje