Tabele kalorii i wartości odżywczych

Papryka chili - czerwona

Wartość energetyczna 40 kcal
Wartość energetyczna 166 kJ
Woda 88.02 g
Białko 1.87 g
Tłuszcze ogółem 0.44 g
Popiół 0.87 g
Węglowodany ogółem 8.81 g
Cukry ogółem 5.30 g
Błonnik pokarmowy 1.50 g
Składniki mineralne
Wapń, Ca 14.00 mg
Żelazo, Fe 1.03 mg
Magnez, Mg 23.00 mg
Fosfor, P 43.00 mg
Potas, K 322.00 mg
Sód, Na 9.00 mg
Cynk, Zn 0.26 mg
Miedź, Cu 0.13 mg
Mangan, Mn 0.19 mg
Selen, Se 0.50 µg
Witaminy
Witamina C ogółem 143.70 mg
Witamina B6 0.51 mg
Tiamina (Witamina B1) 0.07 mg
Ryboflawina (Witamina B2) 0.09 mg
Niacyna (Witamina B3, Witamina PP) 1.24 mg
Kwas pantotenowy (składnik witaminy B5) 0.20 mg
Foliany ogółem 23.00 µg
Cholina 10.90 mg
Witamina A 48.00 µg
Beta-karoten 534.00 µg
Alfa-karoten 36.00 µg
Beta-kryptoksantyna 40.00 µg
Luteina i zeaksantyna 709.00 µg
Witamina E 0.69 mg
WItamina K (phylloquinone) 14.00 µg
Kwasy tłuszowe nasycone ogółem 0.04 g
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone ogółem 0.02 g
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone ogółem 0.24 g
Aminokwasy
Tryptofan 0.03 g
Treonina 0.07 g
Izoleucyna 0.07 g
Leucyna 0.10 g
Lizyna 0.09 g
Metionina 0.02 g
Cystyna 0.04 g
Fenyloalanina 0.06 g
Tyrozyna 0.04 g
Walina 0.08 g
Arginina 0.10 g
Histydyna 0.04 g
Alanina 0.08 g
Kwas asparaginowy 0.29 g
Kwas glutaminowy 0.26 g
Glicyna 0.07 g
Prolina 0.09 g
Seryna 0.08 g
pokaz wszystkie pozycje