Tabele kalorii i wartości odżywczych

Papryka bananowa

Wartość energetyczna 27 kcal
Wartość energetyczna 113 kJ
Woda 91.81 g
Białko 1.66 g
Tłuszcze ogółem 0.45 g
Popiół 0.73 g
Węglowodany ogółem 5.35 g
Cukry ogółem 1.95 g
Błonnik pokarmowy 3.40 g
Składniki mineralne
Wapń, Ca 14.00 mg
Żelazo, Fe 0.46 mg
Magnez, Mg 17.00 mg
Fosfor, P 32.00 mg
Potas, K 256.00 mg
Sód, Na 13.00 mg
Cynk, Zn 0.25 mg
Miedź, Cu 0.09 mg
Mangan, Mn 0.10 mg
Selen, Se 0.30 µg
Witaminy
Witamina C ogółem 82.70 mg
Witamina B6 0.36 mg
Tiamina (Witamina B1) 0.08 mg
Ryboflawina (Witamina B2) 0.05 mg
Niacyna (Witamina B3, Witamina PP) 1.24 mg
Kwas pantotenowy (składnik witaminy B5) 0.27 mg
Foliany ogółem 29.00 µg
Cholina 7.40 mg
Witamina A 17.00 µg
Beta-karoten 184.00 µg
Alfa-karoten 39.00 µg
Witamina E 0.69 mg
WItamina K (phylloquinone) 9.50 µg
Kwasy tłuszowe nasycone ogółem 0.05 g
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone ogółem 0.03 g
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone ogółem 0.24 g
Fitosterole 3.00 mg
Aminokwasy
pokaz wszystkie pozycje