Tabele kalorii i wartości odżywczych

Oliwki konserwowe

Wartość energetyczna 115 kcal
Wartość energetyczna 481 kJ
Woda 79.99 g
Białko 0.84 g
Tłuszcze ogółem 10.68 g
Popiół 2.23 g
Węglowodany ogółem 6.26 g
Błonnik pokarmowy 3.20 g
Składniki mineralne
Wapń, Ca 88.00 mg
Żelazo, Fe 3.30 mg
Magnez, Mg 4.00 mg
Fosfor, P 3.00 mg
Potas, K 8.00 mg
Sód, Na 735.00 mg
Cynk, Zn 0.22 mg
Miedź, Cu 0.25 mg
Mangan, Mn 0.02 mg
Selen, Se 0.90 µg
Witaminy
Witamina C ogółem 0.90 mg
Witamina B6 0.01 mg
Tiamina (Witamina B1) 0.00 mg
Niacyna (Witamina B3, Witamina PP) 0.04 mg
Kwas pantotenowy (składnik witaminy B5) 0.01 mg
Cholina 10.30 mg
Witamina A 20.00 µg
Beta-karoten 237.00 µg
Beta-kryptoksantyna 9.00 µg
Luteina i zeaksantyna 510.00 µg
Witamina E 1.65 mg
WItamina K (phylloquinone) 1.40 µg
Kwasy tłuszowe nasycone ogółem 1.42 g
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone ogółem 7.89 g
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone ogółem 0.91 g
Aminokwasy
Treonina 0.03 g
Izoleucyna 0.03 g
Leucyna 0.05 g
Lizyna 0.03 g
Metionina 0.01 g
Fenyloalanina 0.03 g
Tyrozyna 0.02 g
Walina 0.04 g
Arginina 0.07 g
Histydyna 0.02 g
Alanina 0.04 g
Kwas asparaginowy 0.09 g
Kwas glutaminowy 0.09 g
Glicyna 0.05 g
Prolina 0.04 g
Seryna 0.03 g
pokaz wszystkie pozycje