Tabele kalorii i wartości odżywczych

Mus jabłkowy w puszce

Wartość energetyczna 42 kcal
Wartość energetyczna 176 kJ
Woda 88.22 g
Białko 0.17 g
Tłuszcze ogółem 0.10 g
Popiół 0.24 g
Węglowodany ogółem 11.27 g
Cukry ogółem 9.39 g
Sacharoza 1.13 g
Glukoza 2.30 g
Fruktoza 5.88 g
Maltoza 0.07 g
Błonnik pokarmowy 1.10 g
Składniki mineralne
Wapń, Ca 4.00 mg
Żelazo, Fe 0.23 mg
Magnez, Mg 3.00 mg
Fosfor, P 5.00 mg
Potas, K 74.00 mg
Sód, Na 2.00 mg
Cynk, Zn 0.03 mg
Miedź, Cu 0.03 mg
Mangan, Mn 0.03 mg
Selen, Se 0.30 µg
Witaminy
Witamina C ogółem 21.20 mg
Witamina B6 0.03 mg
Tiamina (Witamina B1) 0.03 mg
Ryboflawina (Witamina B2) 0.03 mg
Niacyna (Witamina B3, Witamina PP) 0.08 mg
Kwas pantotenowy (składnik witaminy B5) 0.04 mg
Foliany ogółem 3.00 µg
Cholina 2.20 mg
Betaina 0.40 mg
Witamina A 1.00 µg
Witamina E 0.16 mg
WItamina K (phylloquinone) 0.50 µg
Kwasy tłuszowe nasycone ogółem 0.01 g
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone ogółem 0.00 g
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone ogółem 0.01 g
Aminokwasy
Tryptofan 0.00 g
Treonina 0.01 g
Izoleucyna 0.01 g
Leucyna 0.01 g
Lizyna 0.01 g
Metionina 0.00 g
Cystyna 0.00 g
Fenyloalanina 0.01 g
Tyrozyna 0.00 g
Walina 0.01 g
Arginina 0.01 g
Histydyna 0.00 g
Alanina 0.01 g
Kwas asparaginowy 0.03 g
Kwas glutaminowy 0.02 g
Glicyna 0.01 g
Prolina 0.01 g
Seryna 0.01 g
pokaz wszystkie pozycje