Tabele kalorii i wartości odżywczych

Mięta pieprzowa - świeża

Wartość energetyczna 70 kcal
Wartość energetyczna 293 kJ
Woda 78.65 g
Białko 3.75 g
Tłuszcze ogółem 0.94 g
Popiół 1.76 g
Węglowodany ogółem 14.89 g
Błonnik pokarmowy 8.00 g
Składniki mineralne
Wapń, Ca 243.00 mg
Żelazo, Fe 5.08 mg
Magnez, Mg 80.00 mg
Fosfor, P 73.00 mg
Potas, K 569.00 mg
Sód, Na 31.00 mg
Cynk, Zn 1.11 mg
Miedź, Cu 0.33 mg
Mangan, Mn 1.18 mg
Witaminy
Witamina C ogółem 31.80 mg
Witamina B6 0.13 mg
Tiamina (Witamina B1) 0.08 mg
Ryboflawina (Witamina B2) 0.27 mg
Niacyna (Witamina B3, Witamina PP) 1.71 mg
Kwas pantotenowy (składnik witaminy B5) 0.34 mg
Foliany ogółem 114.00 µg
Witamina A 212.00 µg
Kwasy tłuszowe nasycone ogółem 0.25 g
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone ogółem 0.03 g
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone ogółem 0.51 g
Fitosterole 13.00 mg
Aminokwasy
Tryptofan 0.06 g
Treonina 0.15 g
Izoleucyna 0.15 g
Leucyna 0.28 g
Lizyna 0.16 g
Metionina 0.05 g
Cystyna 0.04 g
Fenyloalanina 0.19 g
Tyrozyna 0.11 g
Walina 0.19 g
Arginina 0.17 g
Histydyna 0.07 g
Alanina 0.20 g
Kwas asparaginowy 0.44 g
Kwas glutaminowy 0.41 g
Glicyna 0.18 g
Prolina 0.15 g
Seryna 0.15 g
pokaz wszystkie pozycje