Tabele kalorii i wartości odżywczych

Marchewka mrożona gotowana bez soli

Wartość energetyczna 37 kcal
Wartość energetyczna 155 kJ
Woda 90.32 g
Białko 0.58 g
Tłuszcze ogółem 0.68 g
Popiół 0.69 g
Węglowodany ogółem 7.73 g
Cukry ogółem 4.08 g
Sacharoza 3.44 g
Glukoza 0.36 g
Fruktoza 0.28 g
Skrobia 0.31 g
Błonnik pokarmowy 3.30 g
Składniki mineralne
Wapń, Ca 35.00 mg
Żelazo, Fe 0.53 mg
Magnez, Mg 11.00 mg
Fosfor, P 31.00 mg
Potas, K 192.00 mg
Sód, Na 59.00 mg
Cynk, Zn 0.35 mg
Miedź, Cu 0.08 mg
Mangan, Mn 0.17 mg
Selen, Se 0.60 µg
Witaminy
Witamina C ogółem 2.30 mg
Witamina B6 0.08 mg
Tiamina (Witamina B1) 0.03 mg
Ryboflawina (Witamina B2) 0.04 mg
Niacyna (Witamina B3, Witamina PP) 0.42 mg
Kwas pantotenowy (składnik witaminy B5) 0.17 mg
Foliany ogółem 11.00 µg
Cholina 8.60 mg
Betaina 0.10 mg
Witamina A 846.00 µg
Beta-karoten 8199.00 µg
Alfa-karoten 3716.00 µg
Beta-kryptoksantyna 199.00 µg
Luteina i zeaksantyna 676.00 µg
Witamina E 1.01 mg
WItamina K (phylloquinone) 13.60 µg
Kwasy tłuszowe nasycone ogółem 0.12 g
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone ogółem 0.03 g
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone ogółem 0.33 g
Aminokwasy
Tryptofan 0.01 g
Treonina 0.12 g
Izoleucyna 0.05 g
Leucyna 0.06 g
Lizyna 0.06 g
Metionina 0.01 g
Cystyna 0.05 g
Fenyloalanina 0.04 g
Tyrozyna 0.03 g
Walina 0.04 g
Arginina 0.06 g
Histydyna 0.03 g
Alanina 0.07 g
Kwas asparaginowy 0.12 g
Kwas glutaminowy 0.23 g
Glicyna 0.03 g
Prolina 0.03 g
Seryna 0.03 g
pokaz wszystkie pozycje