Tabele kalorii i wartości odżywczych

Krążki cebulowe w panierce przygotowane w piekarniku.

Wartość energetyczna 276 kcal
Wartość energetyczna 1156 kJ
Woda 46.37 g
Białko 4.14 g
Tłuszcze ogółem 14.30 g
Popiół 1.40 g
Węglowodany ogółem 33.79 g
Cukry ogółem 5.10 g
Sacharoza 1.76 g
Glukoza 1.31 g
Fruktoza 1.26 g
Laktoza 0.11 g
Maltoza 0.66 g
Skrobia 25.58 g
Błonnik pokarmowy 2.20 g
Składniki mineralne
Wapń, Ca 31.00 mg
Żelazo, Fe 1.25 mg
Magnez, Mg 17.00 mg
Fosfor, P 71.00 mg
Potas, K 123.00 mg
Sód, Na 370.00 mg
Cynk, Zn 0.42 mg
Miedź, Cu 0.07 mg
Mangan, Mn 0.35 mg
Selen, Se 5.60 µg
Witaminy
Witamina C ogółem 1.60 mg
Witamina B6 0.12 mg
Tiamina (Witamina B1) 0.18 mg
Ryboflawina (Witamina B2) 0.12 mg
Niacyna (Witamina B3, Witamina PP) 1.35 mg
Kwas pantotenowy (składnik witaminy B5) 0.29 mg
Foliany ogółem 33.00 µg
Cholina 10.70 mg
Betaina 36.40 mg
Witamina E 0.46 mg
WItamina K (phylloquinone) 34.10 µg
Kwasy tłuszowe nasycone ogółem 2.14 g
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone ogółem 3.00 g
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone ogółem 7.63 g
Kwasy tłuszczowe trans ogółem 0.05 g
Kwasy tłuszczowe trans monoenowe 0.02 g
Kwasy tłuszczowe trans polienowe 0.04 g
Aminokwasy
Tryptofan 0.07 g
Treonina 0.15 g
Izoleucyna 0.21 g
Leucyna 0.35 g
Lizyna 0.15 g
Metionina 0.08 g
Cystyna 0.11 g
Fenyloalanina 0.24 g
Tyrozyna 0.16 g
Walina 0.22 g
Arginina 0.33 g
Histydyna 0.11 g
Alanina 0.17 g
Kwas asparaginowy 0.25 g
Kwas glutaminowy 1.65 g
Glicyna 0.20 g
Prolina 0.52 g
Seryna 0.26 g
pokaz wszystkie pozycje