Tabele kalorii i wartości odżywczych

Kimchi - tradycyjne danie kuchni koreańskiej

Wartość energetyczna 15 kcal
Wartość energetyczna 65 kJ
Woda 94.30 g
Białko 1.10 g
Tłuszcze ogółem 0.50 g
Popiół 1.70 g
Węglowodany ogółem 2.40 g
Cukry ogółem 1.06 g
Błonnik pokarmowy 1.60 g
Składniki mineralne
Wapń, Ca 33.00 mg
Żelazo, Fe 2.50 mg
Magnez, Mg 14.00 mg
Fosfor, P 24.00 mg
Potas, K 151.00 mg
Sód, Na 498.00 mg
Cynk, Zn 0.22 mg
Miedź, Cu 0.02 mg
Selen, Se 0.50 µg
Witaminy
Witamina B6 0.21 mg
Tiamina (Witamina B1) 0.01 mg
Ryboflawina (Witamina B2) 0.21 mg
Niacyna (Witamina B3, Witamina PP) 1.10 mg
Foliany ogółem 52.00 µg
Cholina 15.50 mg
Witamina A 5.00 µg
Beta-karoten 55.00 µg
Alfa-karoten 1.00 µg
Luteina i zeaksantyna 49.00 µg
Witamina E 0.11 mg
WItamina K (phylloquinone) 43.60 µg
Kwasy tłuszowe nasycone ogółem 0.07 g
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone ogółem 0.04 g
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone ogółem 0.24 g
Aminokwasy
pokaz wszystkie pozycje