Tabele kalorii i wartości odżywczych

Kapusta biała

Biała kapusta

Tabela wartości odżywczych

Wartość energetyczna 25 kcal
Wartość energetyczna 103 kJ
Woda 92.18 g
Białko 1.28 g
Tłuszcze ogółem 0.10 g
Popiół 0.64 g
Węglowodany ogółem 5.80 g
Cukry ogółem 3.20 g
Sacharoza 0.08 g
Glukoza 1.67 g
Fruktoza 1.45 g
Maltoza 0.01 g
Błonnik pokarmowy 2.50 g
Składniki mineralne
Wapń, Ca 40.00 mg
Żelazo, Fe 0.47 mg
Magnez, Mg 12.00 mg
Fosfor, P 26.00 mg
Potas, K 170.00 mg
Sód, Na 18.00 mg
Cynk, Zn 0.18 mg
Miedź, Cu 0.02 mg
Mangan, Mn 0.16 mg
Selen, Se 0.30 µg
Fluor, F 1.00 µg
Witaminy
Witamina C ogółem 36.60 mg
Witamina B6 0.12 mg
Tiamina (Witamina B1) 0.06 mg
Ryboflawina (Witamina B2) 0.04 mg
Niacyna (Witamina B3, Witamina PP) 0.23 mg
Kwas pantotenowy (składnik witaminy B5) 0.21 mg
Foliany ogółem 43.00 µg
Cholina 10.70 mg
Betaina 0.40 mg
Witamina A 5.00 µg
Beta-karoten 42.00 µg
Alfa-karoten 33.00 µg
Luteina i zeaksantyna 30.00 µg
Witamina E 0.15 mg
WItamina K (phylloquinone) 76.00 µg
Kwasy tłuszowe nasycone ogółem 0.03 g
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone ogółem 0.02 g
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone ogółem 0.02 g
Fitosterole 11.00 mg
Aminokwasy
Tryptofan 0.01 g
Treonina 0.04 g
Izoleucyna 0.03 g
Leucyna 0.04 g
Lizyna 0.04 g
Metionina 0.01 g
Cystyna 0.01 g
Fenyloalanina 0.03 g
Tyrozyna 0.02 g
Walina 0.04 g
Arginina 0.07 g
Histydyna 0.02 g
Alanina 0.04 g
Kwas asparaginowy 0.12 g
Kwas glutaminowy 0.29 g
Glicyna 0.03 g
Prolina 0.05 g
Seryna 0.05 g
pokaz wszystkie pozycje