Tabele kalorii i wartości odżywczych

Kapusta włoska

Wartość energetyczna 27 kcal
Wartość energetyczna 113 kJ
Woda 91.00 g
Białko 2.00 g
Tłuszcze ogółem 0.10 g
Popiół 0.80 g
Węglowodany ogółem 6.10 g
Cukry ogółem 2.27 g
Błonnik pokarmowy 3.10 g
Składniki mineralne
Wapń, Ca 35.00 mg
Żelazo, Fe 0.40 mg
Magnez, Mg 28.00 mg
Fosfor, P 42.00 mg
Potas, K 230.00 mg
Sód, Na 28.00 mg
Cynk, Zn 0.27 mg
Miedź, Cu 0.06 mg
Mangan, Mn 0.18 mg
Selen, Se 0.90 µg
Witaminy
Witamina C ogółem 31.00 mg
Witamina B6 0.19 mg
Tiamina (Witamina B1) 0.07 mg
Ryboflawina (Witamina B2) 0.03 mg
Niacyna (Witamina B3, Witamina PP) 0.30 mg
Kwas pantotenowy (składnik witaminy B5) 0.19 mg
Foliany ogółem 80.00 µg
Cholina 12.30 mg
Betaina 0.50 mg
Witamina A 50.00 µg
Beta-karoten 600.00 µg
Luteina i zeaksantyna 77.00 µg
Witamina E 0.17 mg
WItamina K (phylloquinone) 68.80 µg
Kwasy tłuszowe nasycone ogółem 0.01 g
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone ogółem 0.01 g
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone ogółem 0.05 g
Aminokwasy
Tryptofan 0.02 g
Treonina 0.07 g
Izoleucyna 0.10 g
Leucyna 0.10 g
Lizyna 0.09 g
Metionina 0.02 g
Cystyna 0.02 g
Fenyloalanina 0.06 g
Tyrozyna 0.03 g
Walina 0.09 g
Arginina 0.11 g
Histydyna 0.04 g
Alanina 0.07 g
Kwas asparaginowy 0.20 g
Kwas glutaminowy 0.45 g
Glicyna 0.04 g
Prolina 0.39 g
Seryna 0.12 g
pokaz wszystkie pozycje