Tabele kalorii i wartości odżywczych

Kapusta włoska gotowana bez soli

Wartość energetyczna 24 kcal
Wartość energetyczna 100 kJ
Woda 92.00 g
Białko 1.80 g
Tłuszcze ogółem 0.09 g
Popiół 0.70 g
Węglowodany ogółem 5.41 g
Błonnik pokarmowy 2.80 g
Składniki mineralne
Wapń, Ca 30.00 mg
Żelazo, Fe 0.38 mg
Magnez, Mg 24.00 mg
Fosfor, P 33.00 mg
Potas, K 184.00 mg
Sód, Na 24.00 mg
Cynk, Zn 0.23 mg
Miedź, Cu 0.05 mg
Mangan, Mn 0.15 mg
Selen, Se 0.70 µg
Witaminy
Witamina C ogółem 17.00 mg
Witamina B6 0.15 mg
Tiamina (Witamina B1) 0.05 mg
Ryboflawina (Witamina B2) 0.02 mg
Niacyna (Witamina B3, Witamina PP) 0.02 mg
Kwas pantotenowy (składnik witaminy B5) 0.16 mg
Foliany ogółem 46.00 µg
Witamina A 44.00 µg
Kwasy tłuszowe nasycone ogółem 0.01 g
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone ogółem 0.01 g
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone ogółem 0.04 g
Aminokwasy
Tryptofan 0.02 g
Treonina 0.06 g
Izoleucyna 0.09 g
Leucyna 0.09 g
Lizyna 0.09 g
Metionina 0.02 g
Cystyna 0.01 g
Fenyloalanina 0.06 g
Tyrozyna 0.03 g
Walina 0.08 g
Arginina 0.10 g
Histydyna 0.04 g
Alanina 0.06 g
Kwas asparaginowy 0.18 g
Kwas glutaminowy 0.40 g
Glicyna 0.04 g
Prolina 0.35 g
Seryna 0.10 g
pokaz wszystkie pozycje