Tabele kalorii i wartości odżywczych

Kapusta pekińska - gotowana

Wartość energetyczna 12 kcal
Wartość energetyczna 50 kJ
Woda 96.33 g
Białko 1.10 g
Tłuszcze ogółem 0.17 g
Popiół 0.17 g
Węglowodany ogółem 2.23 g
Składniki mineralne
Wapń, Ca 29.00 mg
Żelazo, Fe 0.74 mg
Magnez, Mg 8.00 mg
Fosfor, P 19.00 mg
Potas, K 87.00 mg
Sód, Na 11.00 mg
Cynk, Zn 0.14 mg
Miedź, Cu 0.10 mg
Mangan, Mn 0.20 mg
Selen, Se 0.40 µg
Witaminy
Witamina C ogółem 3.20 mg
Witamina B6 0.04 mg
Tiamina (Witamina B1) 0.01 mg
Ryboflawina (Witamina B2) 0.03 mg
Niacyna (Witamina B3, Witamina PP) 0.47 mg
Kwas pantotenowy (składnik witaminy B5) 0.04 mg
Foliany ogółem 43.00 µg
Witamina A 13.00 µg
Beta-karoten 133.00 µg
Alfa-karoten 49.00 µg
Aminokwasy
pokaz wszystkie pozycje