Tabele kalorii i wartości odżywczych

Kapusta gotowana bez soli

Wartość energetyczna 23 kcal
Wartość energetyczna 97 kJ
Woda 92.57 g
Białko 1.27 g
Tłuszcze ogółem 0.06 g
Popiół 0.59 g
Węglowodany ogółem 5.51 g
Cukry ogółem 2.79 g
Glukoza 1.62 g
Fruktoza 1.16 g
Błonnik pokarmowy 1.90 g
Składniki mineralne
Wapń, Ca 48.00 mg
Żelazo, Fe 0.17 mg
Magnez, Mg 15.00 mg
Fosfor, P 33.00 mg
Potas, K 196.00 mg
Sód, Na 8.00 mg
Cynk, Zn 0.20 mg
Miedź, Cu 0.02 mg
Mangan, Mn 0.20 mg
Selen, Se 0.60 µg
Fluor, F 1.00 µg
Witaminy
Witamina C ogółem 37.50 mg
Witamina B6 0.11 mg
Tiamina (Witamina B1) 0.06 mg
Ryboflawina (Witamina B2) 0.04 mg
Niacyna (Witamina B3, Witamina PP) 0.25 mg
Kwas pantotenowy (składnik witaminy B5) 0.17 mg
Foliany ogółem 30.00 µg
Cholina 20.30 mg
Betaina 0.30 mg
Witamina A 4.00 µg
Beta-karoten 48.00 µg
Luteina i zeaksantyna 27.00 µg
Witamina E 0.14 mg
WItamina K (phylloquinone) 108.70 µg
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone ogółem 0.02 g
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone ogółem 0.02 g
Fitosterole 10.00 mg
Aminokwasy
Tryptofan 0.01 g
Treonina 0.04 g
Izoleucyna 0.03 g
Leucyna 0.04 g
Lizyna 0.04 g
Metionina 0.01 g
Cystyna 0.01 g
Fenyloalanina 0.03 g
Tyrozyna 0.02 g
Walina 0.04 g
Arginina 0.07 g
Histydyna 0.02 g
Alanina 0.04 g
Kwas asparaginowy 0.12 g
Kwas glutaminowy 0.29 g
Glicyna 0.03 g
Prolina 0.05 g
Seryna 0.05 g
pokaz wszystkie pozycje