Tabele kalorii i wartości odżywczych

Kapusta czerwona

Kapusta czerwona

Tabela wartości odżywczych

Wartość energetyczna 31 kcal
Wartość energetyczna 130 kJ
Woda 90.39 g
Białko 1.43 g
Tłuszcze ogółem 0.16 g
Popiół 0.64 g
Węglowodany ogółem 7.37 g
Cukry ogółem 3.83 g
Sacharoza 0.60 g
Glukoza 1.74 g
Fruktoza 1.48 g
Błonnik pokarmowy 2.10 g
Składniki mineralne
Wapń, Ca 45.00 mg
Żelazo, Fe 0.80 mg
Magnez, Mg 16.00 mg
Fosfor, P 30.00 mg
Potas, K 243.00 mg
Sód, Na 27.00 mg
Cynk, Zn 0.22 mg
Miedź, Cu 0.02 mg
Mangan, Mn 0.24 mg
Selen, Se 0.60 µg
Witaminy
Witamina C ogółem 57.00 mg
Witamina B6 0.21 mg
Tiamina (Witamina B1) 0.06 mg
Ryboflawina (Witamina B2) 0.07 mg
Niacyna (Witamina B3, Witamina PP) 0.42 mg
Kwas pantotenowy (składnik witaminy B5) 0.15 mg
Foliany ogółem 18.00 µg
Cholina 17.10 mg
Betaina 0.10 mg
Witamina A 56.00 µg
Beta-karoten 670.00 µg
LIkopen 20.00 µg
Luteina i zeaksantyna 329.00 µg
Witamina E 0.11 mg
WItamina K (phylloquinone) 38.20 µg
Kwasy tłuszowe nasycone ogółem 0.02 g
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone ogółem 0.01 g
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone ogółem 0.08 g
Aminokwasy
Tryptofan 0.01 g
Treonina 0.04 g
Izoleucyna 0.03 g
Leucyna 0.05 g
Lizyna 0.05 g
Metionina 0.01 g
Cystyna 0.01 g
Fenyloalanina 0.04 g
Tyrozyna 0.02 g
Walina 0.05 g
Arginina 0.08 g
Histydyna 0.02 g
Alanina 0.05 g
Kwas asparaginowy 0.14 g
Kwas glutaminowy 0.33 g
Glicyna 0.03 g
Prolina 0.05 g
Seryna 0.06 g
pokaz wszystkie pozycje