Tabele kalorii i wartości odżywczych

Kapusta chińska (właściwa)

Wartość energetyczna 13 kcal
Wartość energetyczna 55 kJ
Woda 95.32 g
Białko 1.50 g
Tłuszcze ogółem 0.20 g
Popiół 0.80 g
Węglowodany ogółem 2.18 g
Cukry ogółem 1.18 g
Błonnik pokarmowy 1.00 g
Składniki mineralne
Wapń, Ca 105.00 mg
Żelazo, Fe 0.80 mg
Magnez, Mg 19.00 mg
Fosfor, P 37.00 mg
Potas, K 252.00 mg
Sód, Na 65.00 mg
Cynk, Zn 0.19 mg
Miedź, Cu 0.02 mg
Mangan, Mn 0.16 mg
Selen, Se 0.50 µg
Witaminy
Witamina C ogółem 45.00 mg
Witamina B6 0.19 mg
Tiamina (Witamina B1) 0.04 mg
Ryboflawina (Witamina B2) 0.07 mg
Niacyna (Witamina B3, Witamina PP) 0.50 mg
Kwas pantotenowy (składnik witaminy B5) 0.09 mg
Foliany ogółem 66.00 µg
Cholina 6.40 mg
Betaina 0.30 mg
Witamina A 223.00 µg
Beta-karoten 2681.00 µg
Alfa-karoten 1.00 µg
Luteina i zeaksantyna 40.00 µg
Witamina E 0.09 mg
WItamina K (phylloquinone) 45.50 µg
Kwasy tłuszowe nasycone ogółem 0.03 g
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone ogółem 0.01 g
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone ogółem 0.10 g
Aminokwasy
Tryptofan 0.01 g
Treonina 0.05 g
Izoleucyna 0.09 g
Leucyna 0.09 g
Lizyna 0.09 g
Metionina 0.01 g
Cystyna 0.02 g
Fenyloalanina 0.04 g
Tyrozyna 0.03 g
Walina 0.07 g
Arginina 0.08 g
Histydyna 0.03 g
Alanina 0.09 g
Kwas asparaginowy 0.11 g
Kwas glutaminowy 0.36 g
Glicyna 0.04 g
Prolina 0.03 g
Seryna 0.05 g
pokaz wszystkie pozycje