Tabele kalorii i wartości odżywczych

Jogurt naturalny 1,5 %

Wartość energetyczna 63 kcal
Wartość energetyczna 265 kJ
Woda 85.07 g
Białko 5.25 g
Tłuszcze ogółem 1.55 g
Popiół 1.09 g
Węglowodany ogółem 7.04 g
Cukry ogółem 7.04 g
Składniki mineralne
Wapń, Ca 183.00 mg
Żelazo, Fe 0.08 mg
Magnez, Mg 17.00 mg
Fosfor, P 144.00 mg
Potas, K 234.00 mg
Sód, Na 70.00 mg
Cynk, Zn 0.89 mg
Miedź, Cu 0.01 mg
Mangan, Mn 0.00 mg
Selen, Se 3.30 µg
Fluor, F 12.00 µg
Witaminy
Witamina C ogółem 0.80 mg
Witamina B6 0.05 mg
Tiamina (Witamina B1) 0.04 mg
Ryboflawina (Witamina B2) 0.21 mg
Niacyna (Witamina B3, Witamina PP) 0.11 mg
Kwas pantotenowy (składnik witaminy B5) 0.59 mg
Foliany ogółem 11.00 µg
Cholina 15.20 mg
Betaina 0.90 mg
Witamina B12 0.56 µg
Witamina A 14.00 µg
Retinol 14.00 µg
Beta-karoten 2.00 µg
Witamina E 0.03 mg
WItamina K (phylloquinone) 0.20 µg
Kwasy tłuszowe nasycone ogółem 1.00 g
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone ogółem 0.43 g
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone ogółem 0.04 g
Cholesterol 6.00 mg
Aminokwasy
Tryptofan 0.03 g
Treonina 0.22 g
Izoleucyna 0.29 g
Leucyna 0.53 g
Lizyna 0.47 g
Metionina 0.15 g
Cystyna 0.05 g
Fenyloalanina 0.29 g
Tyrozyna 0.27 g
Walina 0.43 g
Arginina 0.16 g
Histydyna 0.13 g
Alanina 0.23 g
Kwas asparaginowy 0.42 g
Kwas glutaminowy 1.03 g
Glicyna 0.13 g
Prolina 0.62 g
Seryna 0.33 g
pokaz wszystkie pozycje