Tabele kalorii i wartości odżywczych

Jaja przepiórcze

Wartość energetyczna 158 kcal
Wartość energetyczna 663 kJ
Woda 74.35 g
Białko 13.05 g
Tłuszcze ogółem 11.09 g
Popiół 1.10 g
Węglowodany ogółem 0.41 g
Cukry ogółem 0.40 g
Składniki mineralne
Wapń, Ca 64.00 mg
Żelazo, Fe 3.65 mg
Magnez, Mg 13.00 mg
Fosfor, P 226.00 mg
Potas, K 132.00 mg
Sód, Na 141.00 mg
Cynk, Zn 1.47 mg
Miedź, Cu 0.06 mg
Mangan, Mn 0.04 mg
Selen, Se 32.00 µg
Witaminy
Witamina B6 0.15 mg
Tiamina (Witamina B1) 0.13 mg
Ryboflawina (Witamina B2) 0.79 mg
Niacyna (Witamina B3, Witamina PP) 0.15 mg
Kwas pantotenowy (składnik witaminy B5) 1.76 mg
Foliany ogółem 66.00 µg
Cholina 263.40 mg
Witamina B12 1.58 µg
Witamina A 156.00 µg
Retinol 155.00 µg
Beta-karoten 11.00 µg
Beta-kryptoksantyna 10.00 µg
Luteina i zeaksantyna 369.00 µg
Witamina E 1.08 mg
WItamina D (D2 + D3) 1.40 µg
WItamina D3 (cholecalciferol) 1.40 µg
WItamina K (phylloquinone) 0.30 µg
Kwasy tłuszowe nasycone ogółem 3.56 g
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone ogółem 4.32 g
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone ogółem 1.32 g
Cholesterol 844.00 mg
Aminokwasy
Tryptofan 0.21 g
Treonina 0.64 g
Izoleucyna 0.82 g
Leucyna 1.15 g
Lizyna 0.88 g
Metionina 0.42 g
Cystyna 0.31 g
Fenyloalanina 0.74 g
Tyrozyna 0.54 g
Walina 0.94 g
Arginina 0.83 g
Histydyna 0.32 g
Alanina 0.76 g
Kwas asparaginowy 1.29 g
Kwas glutaminowy 1.66 g
Glicyna 0.43 g
Prolina 0.52 g
Seryna 0.99 g
pokaz wszystkie pozycje