Tabele kalorii i wartości odżywczych

Jaja indycze

Wartość energetyczna 171 kcal
Wartość energetyczna 716 kJ
Woda 72.50 g
Białko 13.68 g
Tłuszcze ogółem 11.88 g
Popiół 0.79 g
Węglowodany ogółem 1.15 g
Składniki mineralne
Wapń, Ca 99.00 mg
Żelazo, Fe 4.10 mg
Magnez, Mg 13.00 mg
Fosfor, P 170.00 mg
Potas, K 142.00 mg
Sód, Na 151.00 mg
Cynk, Zn 1.58 mg
Miedź, Cu 0.06 mg
Mangan, Mn 0.04 mg
Selen, Se 34.30 µg
Witaminy
Witamina B6 0.13 mg
Tiamina (Witamina B1) 0.11 mg
Ryboflawina (Witamina B2) 0.47 mg
Niacyna (Witamina B3, Witamina PP) 0.02 mg
Kwas pantotenowy (składnik witaminy B5) 1.89 mg
Foliany ogółem 71.00 µg
Witamina B12 1.69 µg
Witamina A 166.00 µg
Retinol 166.00 µg
Kwasy tłuszowe nasycone ogółem 3.63 g
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone ogółem 4.57 g
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone ogółem 1.66 g
Cholesterol 933.00 mg
Aminokwasy
Tryptofan 0.22 g
Treonina 0.67 g
Izoleucyna 0.85 g
Leucyna 1.20 g
Lizyna 0.92 g
Metionina 0.44 g
Cystyna 0.33 g
Fenyloalanina 0.77 g
Tyrozyna 0.57 g
Walina 0.98 g
Arginina 0.88 g
Histydyna 0.33 g
Alanina 0.80 g
Kwas asparaginowy 1.36 g
Kwas glutaminowy 1.74 g
Glicyna 0.46 g
Prolina 0.54 g
Seryna 1.04 g
pokaz wszystkie pozycje