Tabele kalorii i wartości odżywczych

Jabłka ze skórą

Wartość energetyczna 52 kcal
Wartość energetyczna 218 kJ
Woda 85.56 g
Białko 0.26 g
Tłuszcze ogółem 0.17 g
Popiół 0.19 g
Węglowodany ogółem 13.81 g
Cukry ogółem 10.39 g
Sacharoza 2.07 g
Glukoza 2.43 g
Fruktoza 5.90 g
Skrobia 0.05 g
Błonnik pokarmowy 2.40 g
Składniki mineralne
Wapń, Ca 6.00 mg
Żelazo, Fe 0.12 mg
Magnez, Mg 5.00 mg
Fosfor, P 11.00 mg
Potas, K 107.00 mg
Sód, Na 1.00 mg
Cynk, Zn 0.04 mg
Miedź, Cu 0.03 mg
Mangan, Mn 0.04 mg
Fluor, F 3.30 µg
Witaminy
Witamina C ogółem 4.60 mg
Witamina B6 0.04 mg
Tiamina (Witamina B1) 0.02 mg
Ryboflawina (Witamina B2) 0.03 mg
Niacyna (Witamina B3, Witamina PP) 0.09 mg
Kwas pantotenowy (składnik witaminy B5) 0.06 mg
Foliany ogółem 3.00 µg
Cholina 3.40 mg
Betaina 0.10 mg
Witamina A 3.00 µg
Beta-karoten 27.00 µg
Beta-kryptoksantyna 11.00 µg
Luteina i zeaksantyna 29.00 µg
Witamina E 0.18 mg
WItamina K (phylloquinone) 2.20 µg
Kwasy tłuszowe nasycone ogółem 0.03 g
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone ogółem 0.01 g
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone ogółem 0.05 g
Fitosterole 12.00 mg
Aminokwasy
Tryptofan 0.00 g
Treonina 0.01 g
Izoleucyna 0.01 g
Leucyna 0.01 g
Lizyna 0.01 g
Metionina 0.00 g
Cystyna 0.00 g
Fenyloalanina 0.01 g
Tyrozyna 0.00 g
Walina 0.01 g
Arginina 0.01 g
Histydyna 0.01 g
Alanina 0.01 g
Kwas asparaginowy 0.07 g
Kwas glutaminowy 0.03 g
Glicyna 0.01 g
Prolina 0.01 g
Seryna 0.01 g
pokaz wszystkie pozycje