Tabele kalorii i wartości odżywczych

Jabłka w puszce- krojone, posłodzone

Wartość energetyczna 67 kcal
Wartość energetyczna 280 kJ
Woda 82.36 g
Białko 0.18 g
Tłuszcze ogółem 0.49 g
Popiół 0.27 g
Węglowodany ogółem 16.70 g
Cukry ogółem 15.00 g
Błonnik pokarmowy 1.70 g
Składniki mineralne
Wapń, Ca 4.00 mg
Żelazo, Fe 0.23 mg
Magnez, Mg 2.00 mg
Fosfor, P 5.00 mg
Potas, K 68.00 mg
Sód, Na 3.00 mg
Cynk, Zn 0.03 mg
Miedź, Cu 0.05 mg
Mangan, Mn 0.15 mg
Selen, Se 0.30 µg
Witaminy
Witamina C ogółem 0.40 mg
Witamina B6 0.04 mg
Tiamina (Witamina B1) 0.01 mg
Ryboflawina (Witamina B2) 0.01 mg
Niacyna (Witamina B3, Witamina PP) 0.07 mg
Kwas pantotenowy (składnik witaminy B5) 0.03 mg
Cholina 3.20 mg
Witamina A 3.00 µg
Beta-karoten 22.00 µg
Beta-kryptoksantyna 17.00 µg
Luteina i zeaksantyna 18.00 µg
Witamina E 0.21 mg
WItamina K (phylloquinone) 0.60 µg
Kwasy tłuszowe nasycone ogółem 0.08 g
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone ogółem 0.02 g
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone ogółem 0.14 g
Aminokwasy
Tryptofan 0.00 g
Treonina 0.01 g
Izoleucyna 0.01 g
Leucyna 0.01 g
Lizyna 0.01 g
Metionina 0.00 g
Cystyna 0.00 g
Fenyloalanina 0.01 g
Tyrozyna 0.00 g
Walina 0.01 g
Arginina 0.01 g
Histydyna 0.00 g
Alanina 0.01 g
Kwas asparaginowy 0.03 g
Kwas glutaminowy 0.02 g
Glicyna 0.01 g
Prolina 0.01 g
Seryna 0.01 g
pokaz wszystkie pozycje