Tabele kalorii i wartości odżywczych

Jabłka suszone

Wartość energetyczna 243 kcal
Wartość energetyczna 1017 kJ
Woda 31.76 g
Białko 0.93 g
Tłuszcze ogółem 0.32 g
Popiół 1.10 g
Węglowodany ogółem 65.89 g
Cukry ogółem 57.19 g
Błonnik pokarmowy 8.70 g
Składniki mineralne
Wapń, Ca 14.00 mg
Żelazo, Fe 1.40 mg
Magnez, Mg 16.00 mg
Fosfor, P 38.00 mg
Potas, K 450.00 mg
Sód, Na 87.00 mg
Cynk, Zn 0.20 mg
Miedź, Cu 0.19 mg
Mangan, Mn 0.09 mg
Selen, Se 1.30 µg
Witaminy
Witamina C ogółem 3.90 mg
Witamina B6 0.12 mg
Ryboflawina (Witamina B2) 0.16 mg
Niacyna (Witamina B3, Witamina PP) 0.93 mg
Kwas pantotenowy (składnik witaminy B5) 0.24 mg
Cholina 17.60 mg
Luteina i zeaksantyna 18.00 µg
Witamina E 0.53 mg
WItamina K (phylloquinone) 3.00 µg
Kwasy tłuszowe nasycone ogółem 0.05 g
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone ogółem 0.01 g
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone ogółem 0.09 g
Aminokwasy
Tryptofan 0.01 g
Treonina 0.03 g
Izoleucyna 0.04 g
Leucyna 0.06 g
Lizyna 0.06 g
Metionina 0.01 g
Cystyna 0.01 g
Fenyloalanina 0.03 g
Tyrozyna 0.02 g
Walina 0.04 g
Arginina 0.03 g
Histydyna 0.01 g
Alanina 0.03 g
Kwas asparaginowy 0.16 g
Kwas glutaminowy 0.10 g
Glicyna 0.04 g
Prolina 0.03 g
Seryna 0.04 g
pokaz wszystkie pozycje