Tabele kalorii i wartości odżywczych

Jabłka mrożone - niesłodzone

Wartość energetyczna 48 kcal
Wartość energetyczna 201 kJ
Woda 86.85 g
Białko 0.28 g
Tłuszcze ogółem 0.32 g
Popiół 0.24 g
Węglowodany ogółem 12.31 g
Cukry ogółem 10.10 g
Błonnik pokarmowy 1.30 g
Składniki mineralne
Wapń, Ca 4.00 mg
Żelazo, Fe 0.18 mg
Magnez, Mg 3.00 mg
Fosfor, P 8.00 mg
Potas, K 77.00 mg
Sód, Na 3.00 mg
Cynk, Zn 0.05 mg
Miedź, Cu 0.06 mg
Mangan, Mn 0.17 mg
Selen, Se 0.20 µg
Witaminy
Witamina C ogółem 0.10 mg
Witamina B6 0.03 mg
Tiamina (Witamina B1) 0.01 mg
Ryboflawina (Witamina B2) 0.01 mg
Niacyna (Witamina B3, Witamina PP) 0.04 mg
Kwas pantotenowy (składnik witaminy B5) 0.05 mg
Foliany ogółem 1.00 µg
Kwasy tłuszowe nasycone ogółem 0.05 g
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone ogółem 0.01 g
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone ogółem 0.10 g
Aminokwasy
Tryptofan 0.00 g
Treonina 0.01 g
Izoleucyna 0.01 g
Leucyna 0.02 g
Lizyna 0.02 g
Metionina 0.00 g
Cystyna 0.00 g
Fenyloalanina 0.01 g
Tyrozyna 0.01 g
Walina 0.01 g
Arginina 0.01 g
Histydyna 0.00 g
Alanina 0.01 g
Kwas asparaginowy 0.05 g
Kwas glutaminowy 0.03 g
Glicyna 0.01 g
Prolina 0.01 g
Seryna 0.01 g
pokaz wszystkie pozycje