Tabele kalorii i wartości odżywczych

Jabłka Fuji

Wartość energetyczna 63 kcal
Wartość energetyczna 265 kJ
Woda 84.16 g
Białko 0.20 g
Tłuszcze ogółem 0.18 g
Popiół 0.24 g
Węglowodany ogółem 15.22 g
Cukry ogółem 11.68 g
Sacharoza 2.21 g
Glukoza 3.00 g
Fruktoza 6.47 g
Skrobia 0.05 g
Błonnik pokarmowy 2.10 g
Składniki mineralne
Wapń, Ca 7.00 mg
Żelazo, Fe 0.10 mg
Magnez, Mg 5.00 mg
Fosfor, P 13.00 mg
Potas, K 109.00 mg
Sód, Na 1.00 mg
Cynk, Zn 0.04 mg
Miedź, Cu 0.03 mg
Mangan, Mn 0.03 mg
Witaminy
Witamina B6 0.04 mg
Tiamina (Witamina B1) 0.01 mg
Ryboflawina (Witamina B2) 0.03 mg
Niacyna (Witamina B3, Witamina PP) 0.07 mg
Kwas pantotenowy (składnik witaminy B5) 0.05 mg
Foliany ogółem 3.00 µg
Cholina 3.40 mg
Witamina A 2.00 µg
Beta-karoten 17.00 µg
Beta-kryptoksantyna 11.00 µg
Luteina i zeaksantyna 11.00 µg
Witamina E 0.18 mg
WItamina K (phylloquinone) 1.00 µg
Aminokwasy
pokaz wszystkie pozycje