Tabele kalorii i wartości odżywczych

Jabłka bez skóry, gotowane

Wartość energetyczna 53 kcal
Wartość energetyczna 222 kJ
Woda 85.47 g
Białko 0.26 g
Tłuszcze ogółem 0.36 g
Popiół 0.28 g
Węglowodany ogółem 13.64 g
Cukry ogółem 11.01 g
Błonnik pokarmowy 2.40 g
Składniki mineralne
Wapń, Ca 5.00 mg
Żelazo, Fe 0.19 mg
Magnez, Mg 3.00 mg
Fosfor, P 8.00 mg
Potas, K 88.00 mg
Sód, Na 1.00 mg
Cynk, Zn 0.04 mg
Miedź, Cu 0.04 mg
Mangan, Mn 0.12 mg
Selen, Se 0.30 µg
Witaminy
Witamina C ogółem 0.20 mg
Witamina B6 0.04 mg
Tiamina (Witamina B1) 0.02 mg
Ryboflawina (Witamina B2) 0.01 mg
Niacyna (Witamina B3, Witamina PP) 0.10 mg
Kwas pantotenowy (składnik witaminy B5) 0.05 mg
Foliany ogółem 1.00 µg
Cholina 3.40 mg
Witamina A 2.00 µg
Beta-karoten 19.00 µg
Beta-kryptoksantyna 14.00 µg
Luteina i zeaksantyna 19.00 µg
Witamina E 0.05 mg
WItamina K (phylloquinone) 0.60 µg
Kwasy tłuszowe nasycone ogółem 0.06 g
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone ogółem 0.01 g
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone ogółem 0.10 g
Aminokwasy
pokaz wszystkie pozycje