Tabele kalorii i wartości odżywczych

Gruszka D’Anjou

Wartość energetyczna 62 kcal
Wartość energetyczna 261 kJ
Woda 84.24 g
Białko 0.33 g
Tłuszcze ogółem 0.14 g
Popiół 0.35 g
Węglowodany ogółem 14.94 g
Cukry ogółem 9.54 g
Sacharoza 0.26 g
Glukoza 2.74 g
Fruktoza 6.48 g
Błonnik pokarmowy 3.00 g
Składniki mineralne
Wapń, Ca 11.00 mg
Żelazo, Fe 0.19 mg
Magnez, Mg 7.00 mg
Fosfor, P 13.00 mg
Potas, K 123.00 mg
Sód, Na 1.00 mg
Cynk, Zn 0.13 mg
Miedź, Cu 0.07 mg
Mangan, Mn 0.06 mg
Selen, Se 0.10 µg
Witaminy
Witamina C ogółem 5.20 mg
Witamina B6 0.04 mg
Tiamina (Witamina B1) 0.01 mg
Ryboflawina (Witamina B2) 0.03 mg
Niacyna (Witamina B3, Witamina PP) 0.16 mg
Kwas pantotenowy (składnik witaminy B5) 0.05 mg
Foliany ogółem 7.00 µg
Cholina 5.10 mg
Witamina A 1.00 µg
Beta-karoten 14.00 µg
Beta-kryptoksantyna 1.00 µg
Luteina i zeaksantyna 53.00 µg
Witamina E 0.12 mg
WItamina K (phylloquinone) 4.90 µg
Aminokwasy
Tryptofan 0.00 g
Treonina 0.01 g
Izoleucyna 0.01 g
Leucyna 0.02 g
Lizyna 0.01 g
Metionina 0.00 g
Cystyna 0.00 g
Fenyloalanina 0.01 g
Tyrozyna 0.00 g
Walina 0.01 g
Arginina 0.01 g
Histydyna 0.00 g
Alanina 0.01 g
Kwas asparaginowy 0.09 g
Kwas glutaminowy 0.03 g
Glicyna 0.01 g
Prolina 0.02 g
Seryna 0.01 g
pokaz wszystkie pozycje