
Image by diapicard from Pixabay
Tabela wartości odżywczych
- Jabłka ze skórą
- Jabłka bez skóry
- Jabłka bez skóry, gotowane
- Jabłka w puszce- krojone, posłodzone
- Jabłka suszone
- Jabłka mrożone - niesłodzone
- Sok jabłkowy, puszkowany lub w butelkach, niesłodzony, bez dodatku kwasu askorbinowego
- Avocado
- Dzikie jabłko
- Flaszowiec
- Cytryna bez skórki
- Sok cytrynowy
- Sok cytrynowy koncentrat (puszka lub butelka)
- Skórka z cytryny
- Pouteria sapota (mamey)
- Oliwki konserwowe
- Mandarynki
- Gruszka
- Ananas
- Ananas w puszce
- Sok ananasowy, puszkowany lub butelkowany, niesłodzony, bez dodatku kwasu askorbinowego
- Opuncja figowa
- Czapetka samarangijska
- Truskawki
- Truskawki mrożone, niesłodzone
- Truskawki mrożone, słodzone, całe
- Truskawki mrożone, słodzone, krojone
- Jabłko cukrowe
- Grusza chińska
- Mus jabłkowy w puszce
- Mus jabłkowy w puszce słodzony
- Gruszka Bonkreta Williamsa
- Gruszka D’Anjou
- Grusza Bera Boska
- Jabłka Red Delicious
- Jabłka Golden Delicious
- Jabłka Granny Smith
- Jabłka Gala
- Jabłka Fuji