Tabele kalorii i wartości odżywczych

Dynia konserwowa bez soli

Wartość energetyczna 34 kcal
Wartość energetyczna 142 kJ
Woda 89.97 g
Białko 1.10 g
Tłuszcze ogółem 0.28 g
Popiół 0.56 g
Węglowodany ogółem 8.09 g
Cukry ogółem 3.30 g
Błonnik pokarmowy 2.90 g
Składniki mineralne
Wapń, Ca 26.00 mg
Żelazo, Fe 1.39 mg
Magnez, Mg 23.00 mg
Fosfor, P 35.00 mg
Potas, K 206.00 mg
Sód, Na 5.00 mg
Cynk, Zn 0.17 mg
Miedź, Cu 0.11 mg
Mangan, Mn 0.15 mg
Selen, Se 0.40 µg
Witaminy
Witamina C ogółem 4.20 mg
Witamina B6 0.06 mg
Tiamina (Witamina B1) 0.02 mg
Ryboflawina (Witamina B2) 0.05 mg
Niacyna (Witamina B3, Witamina PP) 0.37 mg
Kwas pantotenowy (składnik witaminy B5) 0.40 mg
Foliany ogółem 12.00 µg
Cholina 9.80 mg
Witamina A 778.00 µg
Beta-karoten 6940.00 µg
Alfa-karoten 4795.00 µg
Witamina E 1.06 mg
WItamina K (phylloquinone) 16.00 µg
Kwasy tłuszowe nasycone ogółem 0.15 g
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone ogółem 0.04 g
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone ogółem 0.01 g
Aminokwasy
Tryptofan 0.01 g
Treonina 0.03 g
Izoleucyna 0.03 g
Leucyna 0.05 g
Lizyna 0.06 g
Metionina 0.01 g
Cystyna 0.00 g
Fenyloalanina 0.04 g
Tyrozyna 0.05 g
Walina 0.04 g
Arginina 0.06 g
Histydyna 0.02 g
Alanina 0.03 g
Kwas asparaginowy 0.11 g
Kwas glutaminowy 0.20 g
Glicyna 0.03 g
Prolina 0.03 g
Seryna 0.05 g
pokaz wszystkie pozycje