Tabele kalorii i wartości odżywczych

Dynia gotowana z solą

Wartość energetyczna 18 kcal
Wartość energetyczna 74 kJ
Woda 93.69 g
Białko 0.72 g
Tłuszcze ogółem 0.07 g
Popiół 1.21 g
Węglowodany ogółem 4.31 g
Cukry ogółem 2.08 g
Błonnik pokarmowy 1.10 g
Składniki mineralne
Wapń, Ca 15.00 mg
Żelazo, Fe 0.57 mg
Magnez, Mg 9.00 mg
Fosfor, P 30.00 mg
Potas, K 230.00 mg
Sód, Na 237.00 mg
Cynk, Zn 0.23 mg
Miedź, Cu 0.09 mg
Mangan, Mn 0.09 mg
Selen, Se 0.20 µg
Witaminy
Witamina C ogółem 4.70 mg
Witamina B6 0.04 mg
Tiamina (Witamina B1) 0.03 mg
Ryboflawina (Witamina B2) 0.08 mg
Niacyna (Witamina B3, Witamina PP) 0.41 mg
Kwas pantotenowy (składnik witaminy B5) 0.20 mg
Foliany ogółem 9.00 µg
Cholina 6.20 mg
Witamina A 288.00 µg
Beta-karoten 2096.00 µg
Alfa-karoten 2715.00 µg
Luteina i zeaksantyna 1014.00 µg
Witamina E 0.80 mg
WItamina K (phylloquinone) 0.80 µg
Kwasy tłuszowe nasycone ogółem 0.04 g
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone ogółem 0.01 g
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone ogółem 0.00 g
Aminokwasy
Tryptofan 0.01 g
Treonina 0.02 g
Izoleucyna 0.02 g
Leucyna 0.03 g
Lizyna 0.04 g
Metionina 0.01 g
Cystyna 0.00 g
Fenyloalanina 0.02 g
Tyrozyna 0.03 g
Walina 0.03 g
Arginina 0.04 g
Histydyna 0.01 g
Alanina 0.02 g
Kwas asparaginowy 0.07 g
Kwas glutaminowy 0.13 g
Glicyna 0.02 g
Prolina 0.02 g
Seryna 0.03 g
pokaz wszystkie pozycje