Tabele kalorii i wartości odżywczych

Czerwona kapusta gotowana bez soli

Wartość energetyczna 29 kcal
Wartość energetyczna 122 kJ
Woda 90.84 g
Białko 1.51 g
Tłuszcze ogółem 0.09 g
Popiół 0.62 g
Węglowodany ogółem 6.94 g
Cukry ogółem 3.32 g
Sacharoza 0.71 g
Glukoza 1.42 g
Fruktoza 1.20 g
Błonnik pokarmowy 2.60 g
Składniki mineralne
Wapń, Ca 42.00 mg
Żelazo, Fe 0.66 mg
Magnez, Mg 17.00 mg
Fosfor, P 33.00 mg
Potas, K 262.00 mg
Sód, Na 28.00 mg
Cynk, Zn 0.25 mg
Miedź, Cu 0.05 mg
Mangan, Mn 0.22 mg
Selen, Se 2.30 µg
Witaminy
Witamina C ogółem 34.40 mg
Witamina B6 0.23 mg
Tiamina (Witamina B1) 0.07 mg
Ryboflawina (Witamina B2) 0.06 mg
Niacyna (Witamina B3, Witamina PP) 0.38 mg
Kwas pantotenowy (składnik witaminy B5) 0.15 mg
Foliany ogółem 24.00 µg
Cholina 21.40 mg
Betaina 0.10 mg
Witamina A 2.00 µg
Beta-karoten 20.00 µg
Luteina i zeaksantyna 20.00 µg
Witamina E 0.12 mg
WItamina K (phylloquinone) 47.60 µg
Kwasy tłuszowe nasycone ogółem 0.01 g
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone ogółem 0.01 g
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone ogółem 0.04 g
Aminokwasy
Tryptofan 0.01 g
Treonina 0.04 g
Izoleucyna 0.04 g
Leucyna 0.05 g
Lizyna 0.05 g
Metionina 0.01 g
Cystyna 0.01 g
Fenyloalanina 0.04 g
Tyrozyna 0.02 g
Walina 0.05 g
Arginina 0.09 g
Histydyna 0.03 g
Alanina 0.05 g
Kwas asparaginowy 0.14 g
Kwas glutaminowy 0.35 g
Glicyna 0.04 g
Prolina 0.06 g
Seryna 0.06 g
pokaz wszystkie pozycje